Top50 Glas publike

Nintendo Switch postao šesta najbolje prodavana konzola svih vremena u Japanu

Prema novim podacima iz japanske publikacije Famitsu, Nintendo Switch dostigao je u Japanu prodaju od 19.410.000 primeraka, što ga postavlja na šesto mesto svih vremena po broju prodatih konzola u ovoj državi. S obzirom da je prodaja ove konzole značajno porasla u prethodnih godinu dana, zbog pandemije korona virusa, očekuje se da će vrlo brzo, već tokom maja prestići i PSP konzolu koja je trenutno na petom mestu.

nintendo swithc

Krive prodaje ukazuju na to da će Switch dostići PlayStation 2 u novembru, a da će, ako se ovaj trend nastavi, doći na treće mesto tokom 2022. godine (kada će prestići Nintendo 3DS. Iz današnje perspektive, jedine dve konzole koje bi mogle da sačuvaju svoje pozicije su Game Boy (32.470.000 prodatih primeraka u Japanu) i Nintendo DS (32.900.000 prodatih primeraka). Da bi ih dostigao, Nintendo Switch mora da se, bar u naredne dve godine prodaje jednako dobro kao 2020. godine i u dosadašnjem periodu ove godine.

Još jedan faktor koji bi mogao da oteža dostizanje prve dve pozicije na listi je globalni nedostatak čipova. Prema predsedniku Nintenda, Shuntaro Furukawe, kompanija je uspela da obezbedi sve neophodne sirovine za proizvodnju Switch konzole, ali on ne isključuje mogućnost da će u nekoj skorijoj budućnosti biti suočeni sa tim problemom.

Pročitajte i:  Nove numere Mario Kart 8 Deluxe u decembru

Izvor: Gamepur

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , ,