Nintendo Switch premašio 3DS

Prodaja Nintendo Switch konzole nadmašila je prodaju prethodnika 3DS. Kompanija je objavila da je prodato 79,87 miliona jedinica od lansiranja u martu 2017. godine. Podaci su pratili finansijske rezultate japanske firme, koja je proglasila rekordnu dobit od 3,6 milijardi dolara za period april-decembar. Analitičari pripisuju uspeh Switch-a popularnosti Animal Crossing-a. Očekuje se da će Super Mario 3D World pružiti dodatno pojačanje ovom uspehu, čim bude izašao 12. februara.

PCPress.rs Image

Potražnja za konzolom porasla 35,8%

Nintendo je završio proizvodnju svoje 3DS konzole u septembru 2020. godine i kaže da je tokom devet i po godina života prodao 75,94 miliona jedinica. Switch se prvi put pojavio u prodaji 2017. godine, a pridružio mu se i jeftiniji model Switch Lite tokom 2019. godine, koji je takođe uključen u prebrojavanje. Kompanija je saopštila da je potražnja za konzolama porasla za 35,8% u odnosu na isti period prethodne godine, sa ukupno 24,1 miliona prodatih jedinica tokom poslednjih devet meseci 2020. godine. Predsednik Nintenda Shuntaro Furukava rekao je da je kompanija imala dovoljno komponenata da nastavi da proizvodi uređaje – uprkos većoj nestašici u industriji i da sada očekuje da će prodati 26,5 miliona konzola tokom cele finansijske godine.

Pročitajte i:  Nintendo objavio kontroler sa šest dugmića za Switch

Ako je ikada bio potreban, Nintendo Switch je dokaz da vam nisu potrebne grafike najviše rezolucije ili najbrži procesor da biste napravili sjajne igre. Ponekad ljudi samo žele slatko, opuštajuće iskustvo. Animal Crossing je uvek bio najprodavaniji proizvod za Nintendove konzole, ali New Horizons je nadmašio očekivanja, prebacivši oko 31 milion prodatih primeraka. Kompanija očekuje da se ovakav uspeh nastavi i tokom 2021. godine.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: