BIZIT 2022

Nintendo Switch tokom decembra prodat u 1,5 miliona primeraka

Prema analizama NPD grupe, Nintendo je prodao 1,5 miliona Switch konzola u poslednjem mesecu 2017. godine, te još jednom prevazišao sve slične proizvode u Sjedinjenim Američkim Državama.

PCPress.rs Image

Iz kompanije su početkom decembra prošle godine izjavili da je njihova Switch konzola najprodavanija u američkoj istoriji, te da je prodato oko 4,8 miliona jedinica od kada je lansirana u martu 2017. godine. Pored Switch konzole, zabeležen je i porast u prodaji Nintendo 3DS uređaja, te da je tokom decembra prodato 750 hiljada jedinica, što je za 27% više nego u istom periodu 2016. godine.

Kako je prethodno pisano, kompanija je najavila i Nintendo Labo, koji uključuje „uradi sam“ kartonske dodatke, koji Joy-Con upravljače za Switch mogu da pretvore u bilo šta – od štapa za pecanje, preko klavira, do robotskog oklopa. Tako modifikovani dodaci se potom koriste za upravljanje serijom mini video-igara, te Switch tablet pretvaraju svaki put u nešto potpuno novo. Cilj asocijacije Labo je da decu motiviše da više učestvuju u igri, te razvijaju taktilne veštine.

Pročitajte i:  Kirby’s Dream Buffet na Nintendo Switch-u

Izvor: TweakTown

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , , ,