ASUS ROG Flow

Niški aerodrom: 20.000 putnika više u prvom kvartalu 2018.

Aerodrom Konstantin Veliki u Nišu za prva četiri meseca ove godine bio je odredište za 115.161 putnika, što je za oko 20.000 više nego u istom periodu 2017. godine, izjavila je portparol tog javnog preduzeća Ivanka Stanisavljević. “U prvom kvartalu prošle godine preko niškog aerodroma letelo je bezmalo 95.000 putnika, a tokom cele prošle godine 331.582 putnika, što je rekord od njegovog osnivanja 1986. godine”, rekla je Stanisavljević. 

Aerodrom u Nišu je avio vezom povezan sa 11 evropskih gradova, a 15. novembra kompanija Wizz Air  počeće da leti i do Beča. Zvanična statistika pokazuje da je broj putnika koji su u 2017. godini leteli sa aerodroma “Konstantin Veliki” povećan u odnosu na 2016. godinu za 167,8 odsto što je taj aerodrom, po rastu putnika, plasiralo na drugo mesto u Evropi u kategoriji aerodroma do pet miliona putnika godišnje.

Gradsko veće donelo je 30. marta odluku da imovina i upravljačka prava niškog aerodroma pređu iz vlasništva grada u vlasništvo države, što je izazvalo brojne proteste građana Niša. Konačnu odluku o sudbini tog aerodroma daće odbornici Skupštine grada Niša, ali još nije određen datum zasedanja, nakon što je sednica zakazana za 10. april odložena. Prema nezvaničnim informacijama šefovi odborničkih grupa su trebali da se sastanu 9. maja i dogovore se o datumu skupštinske sednice. Inicijativa “Ne damo niški aerodrom” najavila je da će na dan održavanja sednice održati veliki građanski protest pod nazivom “Veći od vlasti, veći od opozicije”.

Izvor: Beta

Facebook komentari:
BIZIT Seminar

Tagovi: , , ,