BIZIT 2022

Njujork izdao prvu dozvolu za Bitkoin bankomate

Njujorški Odsek za finansijske servise izdao je prvu dozvolu za Bitkoin ATM operatore, što će korisnicima omogućiti da svojim kriptovalutama od sada trguju na kioscima koji liče na bankomate, i to uz pomoć pametnih telefona.

PCPress.rs Image

Dozvolu je dobio Coinsource, koji u Njujorku već ima 40 Bitkoin bankomata koji su do sada radili na osnovu privremene dozvole. Kripto-bankomati korisnicima omogućavaju da u automat ubace fizički novac, te za njega kupe Bitkoin koji potom mogu da otpreme u svoje digitalne novčanike. Pored toga, preko bankomata mogu i da prodaju svoje kriptovalute, tako što bankomatu prinesu telefon, da bi nakon skeniranja novčanika dobili određenu sumu novca.

Coinsource postoji od 2015. godine, a fokusirao se na distribuciju kripto-bankomata širom Sjedinjenih Američkih Država. Do sada je aktivirano 200 bankomata u 19 saveznih država, te mnogi korisnici već koriste ove automate kao alternativu online trgovini kriptovalutama, koja zahteva više znanja, te podrazumeva veće nadoknade prilikom kupovine.

Izvor: Ubergizmo

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Bitcoin je pao za 5% na najniži nivo u poslednja 3 meseca
eFakture

Tagovi: , , , ,