TrendMicro

Njujorški doktor tuži Apple zbog povrede patentnih prava

Tehnologija monitoringa otkucaja srca implementirana u Apple Watch veoma je korisna i sigurno je do sada spasla živote bar nekolicini ljudi. Međutim, jedan doktor veruje da je ona proizvod krađe intelektualnih prava. Kardiolog, dr. Džozev Vizel, sa univerziteta u Njujorku, tužio je Apple jer smatra da su upotrebili metodu monitoringa nepravilnog rada srca, koju je on patentirao i zaštitio.

PCPress.rs Image

On je naveo da je u septembru 2017. godine podelio detalje o patentu sa Apple-om, ali da je kompanija odbila da prizna to, pa mu nije preostalo ništa drugo nego da je tuži. Njegova namera je da blokira Apple da koristi tu metodu bez plaćanja rojaltija. S obzirom da Apple nema praksu da komentariše tužbe dok traju sudski procesi, od njih nije stiglo nikakvo zvanično obaveštenje o ovom slučaju.

Ovo naravno nije prvi put da se kompanija suočava sa tužbom zbog povrede patentnih prava. Međutim, sve do sada tužbe su dolazile od strane osoba ili kompanija koje nisu vlasnici tehnologije, ili koji nisu imali nameru da osmišljene tehnologije prevedu u realne proizvode. Ovog puta je drugačije, jer je potpuno jasno da je dr. Vizel izumitelj pomenute tehnologije, pa će biti interesantno da se vidi kako će se ovaj slučaj završiti.

Pročitajte i:  Nove cene za aplikacije u App Store-u

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , , ,