Top50 Glas publike

No Longer Home: O neizvesnosti života

Ponekad se dogodi da knjiga, film ili video igra u nečiji život stignu baš na vreme. Takvi su sadržaji dragoceni, budući da komuniciraju sa onim koji ih čita, gleda ili igra, te mu nude objašnjenja kojih se možda ne bi setio/la.

PCPress.rs Image

Igra No Longer Home bi za one koji se nalaze na nekoj životnoj raskrsnici mogla da bude jedan od takvih sadržaja. U životu koji ne staje i koji se stalno menja, takvi trenuci su dragoceni, jer pomažu u obradi kompleksnih osećanja. Priča prati dva prijatelja/ce koji uskoro napuštaju stan u kojem su živeli/e zajedno, i ulaze u novu etapu života. Takvi momenti nisu samo napuštanje jednog prostora, već i ulazak u nepoznato – u nastavak života o kojem se ništa ne zna.

Ova igra uspešno hvata snažne konekcije koje ponekad formiramo u odnosu na prostore u kojima smo proveli godine, čak decenije. Igrač na putu pronalazi detalje koje su glavni junaci/kinje Ao i Bo vremenom sakupili, a svaki od predmeta govori nešto o vremenu koji su proveli/e zajedno. Svako ko se bar jednom selio dobro zna osećaj u kojem je pomešana žal za prošlim, ali i uzbuđenje zbog onoga što dolazi. No Longer Home nudi baš to.

Pročitajte i:  Dead Island 2: Igra koja se igra uz pomoć glasa

Izvor: Kotaku

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,