No Players Online: Kao na ukletom serveru

U prezaposlenom svetu nije lako završiti bilo šta, pa ni video igru, te su kratki formati rešenje koje donosi nešto uživanja čak i onima koji nemaju puno slobodnog vremena. Takva je, na primer, No Players Online, koja ne zahteva puno vremena, a nudi “punoću” priče.

PCPress.rs Image

U svitanje online gejminga nije bilo opcija koje omogućavaju spajanje igrača, te automatskog povezivanja sa drugima, pa se u igrama poput Quake, Unreal Tournament ili Counter-Strike nudila lista servera, te se dešavalo da neki budu bez igrača, što znači da je onaj koji je prvi stigao morao da provede neko vreme sam, a dok se ne pojave protivnici.

No Players Online taj momenat pretvara u interaktivnu kratku priču u kojoj igrač pronađe VHS snimak o nezavršenoj Quake igri iz prošlosti. Mapa je potpuno staromodna, te donosi vintage zadovoljstvo, pa je usamljenost u igri više zanimljiva nego strašna, bar u početku. Zadatak je da se dođe do zastave protivničkog tima, iako je prilično jasno da nema drugih igrača, a u povratku napetost raste budući da se mapa menja na neočekivane načne.

Pročitajte i:  Wonderbox: Avantura i Pixar estetika

Tako igra No Players Online postaje uzbudljivija u drugoj polovini, te se kreće od toga da se igraču učinilo da nešto vidi, pa sve do toga kada postaje jasno da „nešto“ dolazi po njega. Dinamika se brzo menja, što je najveći adut ove igre, pa stvari od bezazlenih vrlo brzo postaju zastrašujuće.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:

Tagovi: , , , , , ,