Top50 Glas publike

Noć veštica: Čuvajte se bundeva

Svaki praznik ima svoj jedinstveni ukus, te raspoloženje, ali i opasnosti koje vrebaju od uzbuđenja i aktivnosti koje se tiču priprema. Kako se bliži Noć veštica američka javnost, u kojoj je ovaj praznik ipak najpopularniji, postaje sve svesnija opasnosti koje vrebaju od horor bundeva, pa je i jedna vladina agencija osetila potrebu da upozori na posekotine i druge rane do kojih bi moglo da dođe tokom procesa u okviru kojeg se na bundevu nanosi lice.

PCPress.rs Image

Tako je Savet za zaštitu potrošača, čija uloga i jeste da ljudstvo čuva od opasnosti koje vrebaju od pobesnelih proizvoda, izdao saopštenje u kojem upozorava na opasnosti koje vrebaju tokom predstojećih praznika. Na zvaničnom Twitter nalogu Saveta tako se pojavila ilustracija, a koja prati duh Noći veštica, te prikazuje tužnu bundevu i sečivo, uz poruku: „Bilo koja posekotina može da postane ona najdublja.“ Tako se nastavilo sa tradicijom manje ili više duhovitih upozorenja, budući da se prošlog Božića govorilo o zapaljivim jelkama, a za Dan nezavisnosti o opasnostima od vatrometa.

Budući da su horor praznici popularni i u drugim delovima sveta, pa krajem oktobra mogu da se nađu i u nekim srpskim domaćinstvima: čuvajte se bundeva.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: