Top50 Glas publike

Nokia 1 za 100 dolara

Google je tokom 2017. godine predstavio Android Go, koji je lakša verzija Android Oreo operativnog sistema, te je namenjen skromnijim uređajima, slabijih performansi – sa 1 GB RAM-a ili manje. Naznačeno je da zahteva manje prostora za skladištenje i od Nougat-a, te su iz Google-a najavili saradnju sa proizvođačima, a u vezi sa Android Go uređajima, te će, izgleda, Nokia 1 biti prvi od takvih modela.

PCPress.rs Image

HMD Global je lansirao nekoliko Nokia modela od kada je preuzeo licencu, a prema najnovijim izveštajima, jedan od sledećih uređaja koji će moći da se kupi po povoljnoj ceni biće i Nokia 1. Novi uređaj će biti predstavljen kao deo Android Go programa u martu 2018. godine, a prema skromnim specifikacijama imaće displej od 720p HD, 1 GB RAM-a i 8 GB dodatnog prostora za skladištenje.

Dodatnih informacija o uređaju još uvek nema, a ističe se da je pre svega namenjen za tržišta u okviru kojih je pristupačnost jedan od ključnih faktora u kupovini pametnih telefona, te se očekuje da će moći da se kupi za oko 100 dolara.

Pročitajte i:  Chrome ekstenzija krade kriptovalute

Izvor: Ubergizmo

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , ,