Nokia Car Mode slobodan za online preuzimanje

PCPress.rs ImageKorisnici Nokia Belle pametnih telefona od danas mogu sa Nokia Store da preuzmu program Nokia Car Mode, da se povežu sa bord kompjuterom u kolima (ako imaju takav auto) i da upravljaju telefonom putem auto sistema, umesto da koriste primetno manji ekran na telefonu.

Postoje dve verzije softvera. Jedna pruža Nokia auto navigaciju, zajedno sa ostalim funkcijama pametnog telefona koje su integrisane u auto okruženje, a u pojedinim zemljama čak i informacije o saobraćajnim gužvama i predloge za njihovo izbegavanje, Nokia Music, kao i bežično telefoniranje.

PCPress.rs ImageDruga se zove Nokia Car Mode with MirrorLink i košta 20€. U pitanju je lakša integracija telefona i automobila – smanjuje se skretanje pažnje vozača s puta, dok su dostupne najvažnije aplikacije (telefonijranje, auto-navigacija u slušanje muzike). MirrorLink povezuje telefon i automobil putem USB kabla i odmah je spreman za korišćenje, ali potrebno je da vaš auto ima mogućnost MirrorLink povezivanja.

Nokia telefoni sa Anna operativnim sistemom će do kraja prvog kvartala 2012. godine dobiti mogućnost preuzimanja Belle softvera.

Izvor: Nokia

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Nokia T20 tablet u novembru u Srbiji
SBB

Tagovi: