Nokia najavila otvaranje novih radnih mesta u Francuskoj

Iz kompanije Nokia potvrdili su svoju nameru da otvore dodatna radna mesta u sektoru istraživanja i razvoja u Francuskoj, ali iz Ministarstva privrede upozoravaju da će ovaj finski proizvođač telekomunikacione opreme i dalje moći da ukine na stotine radnih mesta u drugim oblastima.

PCPress.rs Image

Kada je Nokia, početkom 2016. godine, kupila francusko-američku kompaniju Alcatel-Lucent, obavezala se da zaposli 500 radnika u oblasti istraživanja i razvoja, te zadrži 4.200 zaposlenih dve godine od preuzimanja. Početkom prošlog meseca Nokia je ipak objavila planove o ukidanju 600 radnih mesta u centralnoj službi i službama za podršku do kraja 2019. godine, a sindikati i francuska vlada su izrazili bojazan da će ova otpuštanja predstavljati kršenje ranije postignutog dogovora.

Predstavnici sindikata radnika kažu da bi sprovođenje ukidanja 600 radnih mesta trebalo da se nastavi u narednih deset dana, te da bi Nokia trebalo da do kraja 2017. godine otvori 330 od obećanih 500 radnih mesta u okviru sektora za istraživanje i razvoj.

Predsednik Francuske Emmanuel Macron je, kao minister privrede, 2015. i 2016. godine nadgledao sklapanje posla sa Nokia-om, te ga odobrio, da bi se tom prilikom našao na meti mnogobrojnih kritika zbog toga što je dozvolio akviziciju kompanije Alcatel-Lucent.

Pročitajte i:  Preinstaliran malver pronađen u klasičnim telefonima

Izvor: SEEbiz

Facebook komentari:

Tagovi: , ,