N Central domination

Nokia: Najavljen model N8

PCPress.rs ImageNokia N8, najnapredniji smartfon ove kompanije, intuitivno povezuje ljude, lokacije i servise koji su im najvažniji. Sa Nokia N8 pametnim telefonom, korisnici mogu kreirati neverovatan sadržaj, biti povezani na omiljene društvene mreže i uživati u TV programu sa interneta. U momentu dolaska na tržišta u trećem kvartalu 2010. godine, maloprodajna cena modela Nokia N8 biće 380 evra, bez poreza i drugih dažbina.

Ovaj model biće opremljen kamerom rezolucije 12 mega piksela sa Carl Zeiss optikom, ksenonskim blicem i velikim senzorom koji je ozbiljan konkurent senozorima u kompaktnim digitalnim kamerama. Takođe, Nokia N8 nudi mogućnost snimanja video sadržaja u HD kvalitetu i njihovog editovanja pomoću intuitivnog unapred instaliranog programa. Kada ga koriste kao uređaj za zabavu, korisnici mogu uživati u HD kvalitetu videa sa Dolby Digital Plus surround kvalitetom zvuka, povezujući telefon na sistemo kućnog bioskopa. Model N8 nudi i pristup Web TV servisima koji omogućuju praćenje programa, vesti i zabavnih sadržaja na kanalima kao što su CNN, E!, Paramount i National Geographic, dok su lokalni Web TV sadržaji dostupni preko servisa Ovi Store.

Pročitajte i:  Nokia 8210 4G stiže u Srbiju

Društvene mreže deo su karaktera smartfona N8. Korisnici mogu osvežiti svoj status, deliti sa prijateljima podatke o lokaciji i razmenjivati fotografije, pratiti sadržaje Facebook i Twitter mreže kroz jedinstvenu aplikaciju koja je locirana na početnom ekranu. Ugovorenih sastanci, memorisani na nekoj od društvenih mreža lako se mogu prebaciti u kalendar uređaja. Nokia N8 ima instalirane i besplatne globalne Ovi Maps za pešake i vozače, navodeći korisnike do željene lokacije u više od 70 zemalja sveta.

Symbian^3 na delu

Telefon Nokia N8 pokreće Symbian^3, najnovija verzija popularnog operativnog sistema, koja donosi nekoliko većih unapređenja, uključujući podršku za pokrete poput multi-touch, flick scrolling i pinch-zoom opcije za zumiranje. Nokia N8 nudi nekoliko podesivih i prilagodljivih početnih ekrana kojima se mogu dodati aplikacije i vidžeti. Nova 2D i 3D grafička arhitektura u celini koristi Nokia N8 hardversko ubrzanje da bi omogućio brži i responsivniji korisnički interfejs. Symbian^3 platforma podiže standarde kada su u pitanju performance, nudeći napredno upravljanje memorijom koje omogućujući pokretanje više aplikacija istovremeno uz bolje multi-tasking iskustvo.

Pročitajte i:  Želite li slotove za slušalice na pametnim telefonima?

Qt za programere

Nokia N8 je prvi novi model kompanije Nokia koji će imati integrisan Qt, okruženje za programere koje olakšava njihov rad i omogućava izradu aplikacija i njenu distribuciju za Symbian i druge softverske platforme. Kompanija Nokia je učinila dostupnim i jednostavan i moćan Nokia Qt SDK, trenutno u beta verziji, kako bi korisnicima omogućila korišćenje punog potencijala Qt tehnologije.

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , ,