Nokia: Novi telefon X3 donosi ‘Touch and Type’ dizajn

Kompanija Nokia nastavlja sa predvođenjem u inovacijama i sa najnovijim modelom Nokia X3 donosi ultra tanki dizajn sa jedinstvenom kombinacijom ekrana osetljivog na dodir i standardne tastature sa 12 tastera. Kao prvi telefon nove serije “Touch and Type” (“dodirni i piši”) Nokia X3 omogućuje ljudima da brzo dodiruju svetli ekran osetljiv na dodir, ali i da koriste standardnu tastaturu za brzo pisanje poruka i brzo pozivanje. Očekujući da se u prodaji pojavi tokom trećeg kvartala, Nokia X3 će imati maloprodajnu cenu od približno 125 evra, bez taksi i poreza.

Nokia_X3_touch and type_1 “Inovacije nisu namenjene samo segmentu vrhunskih telefona i Nokia X3 je odličan primer kako se nova vrednost može približiti korisnicima po prihvatljivoj i maloj ceni” kazala je Mary McDowell, izvršni potpredsednik odeljenja za mobilne telefone kompanije Nokia.

Nokia_X3_touch and type_3 “Sa Nokia X3 telefonom korisnicima nudimo ono najbolje što nude do sada dva odvojena tipa uređaja; kroz kombinovanje ekrana osetljivog na dodir i numeričke tastature u uređaju po sasvim prihvatljivoj ceni. Ponudili smo korisnicima veći ekran sa jasnim ikonicama, menijima i tekstom, a zadržali ključne tastere poput onih za slanje ili prekidanje poziva, kao i za ulazak u važne linkove poput muzike ili sms poruka” dodala je ona.

Pročitajte i:  Motorola sprema telefone koji će moći da se pune na daljinu

„Zamislili smo Nokia X3 model kao telefon sa ekranom osetljivim na dodir i tastaturom, jer je pisanje poruka preko tastature idealno za pisanje SMS poruka kao i za i socijalne mreže gde je potreban brz i čest unos, dok je pisanje na ekranu osetljivom na dodir idealno za stvari poput podešavanja alarma, jednostavijeg pretraživanja interneta i upravljanje aplikacijama poput muzike i igara.“

„Istraživanja koja smo obavili pokazala su da korisnici koji su kroz višegodišnje vežbanje postigli veštinu kucanja jednim prstom, držeći telefon u jednoj ruci, žele da zadrže tu karakteristiku kada pišu SMS poruke, chat programe ili instant messaging – ali i da ne ostanu bez pogodnosti koje pruža ekran osetljiv na dodir“ pojasnila je McDowell.

Sa elegantnim i modernim dizajnom, ovaj telefon je sa svojih 9,6 mm među najtanjim Nokia telefonima ikada i lako staje u torbu ili džep. Izgledom ga izdvaja i brušeni aluminijumski poklopac koji je dostupan u pet zanimljivih boja, dizajniranih tako da se uklope sa bilo kojom odevnom kombinacijom ili raspoloženjem.

Pročitajte i:  Review: ASUS Zenfone 8 - Dimenzije, ipak, jesu bitne

Uprkos svojoj veličini, Nokia X3 je bogata karakteristikama kao što su 3G, WLAN, muzički plejer i FM radio. Zaljubljenici u fotografiju i društvene mreže uživaće u kameri od 5 mega piksela sa 4X digitalnim zumom koja može snimati kako fotografije, tako i duži flm.

Nokia X3 ima i zaseban taster namenjen brzom ulasku u muzičke sadržaje ili sms poruke, što omogućuje brz pristup važnim Ovi servisima, uključujući društvene i zabavne aplikacije. Pored Ovi Mail servisa, omiljeni e-mail nalozi ili chat klijenti mogu biti podešeni kao push servisi preko Nokia Messaging servisa.

Laganim prelaskom preko ekrana osetljivog na dodir, korisnici mogu lako pretraživati internet i pristupiti obilju sadržaja kao što su hiljade aplikacija dostupnih u Ovi Store servisu. Na pojedinim tržištima, novi telefon će biti dostupan i sa OviMusic Unlimited opcijom koja korisniku omogućuje pristup gotovo neograničenom broju najnovijih muzičkih hitova koji se mogu čuvati na memorijskoj kartici od 16 GB.

Nokia X3 je pristupačan i jednostavan telefon sa ekranom osetljviim na dodir koji je jednostavan za korišćenje i izvanredno dizajniran.

Nokia mini zvučnici MD-11. Džepno izdanje zvučnika za odličan zvuk

Zvucnici Ljubitelji muzike mogu nadograditi zvučnike koje poseduje Nokia X3 sa novim MD-11, laganim zvučnikom džepne veličine fantastičnog kvaliteta zvuka. Za još više zabave i uživanje sa prijateljima, moguće je povezati dva takva zvučnika i dobiti stereo kvalitet zvuka . Očekivana maloprodajna cena MD-11 zvučnika je 20 evra, bez taksi i poreza

Pročitajte i:  CAT predstavlja dva nova telefona otporna na sve

Grayling


Dodatni tehnički podaci:

PC Press

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,