Nokia obajavila Android 11 Update roadmap

HMD Global je predstavio planove za update Nokia telefona na Android 11 operativni sistem. Prvi telefoni koji će dobiti novi OS biće Nokia 2, 5 i 8 serije, konkretno modeli Nokia 2.2, 5.3, 8.1 i 8.3, a to će se desiti tokom poslednjeg kvartala 2020. godine.

PCPress.rs Image

Najveći broj telefona dobiće upgrade tokom prvog kvartala sledeće godine. Tu spadaju modeli Nokia 1.3, 2.3, 2.4, 3.2, 3,4, 4.3, 6.3 i 7.2.  Najduže će na Android 11 čekati vlasnici modela Nokia 1 Plus i Nokia 9 Pureview, koji će upgrade dobiti tek tokom drugog kvartala sledeće godine, praktično pola godine nakon prvih Nokia telefona.

Naravno, može da se desi i da će se ovaj vremenski raspored promeniti. Sigurno je sigurno da će HMD Global sve pomenute telefone unaprediti sa novim OS-om, jer oni pripadaju Android One seriji telefona za koje se garantuje upgrade u narednih tri godine. Na to možda ukazuje i činjenica da je HMD Global vrlo brzo nakon objave povukao post sa roadmap-om, a možda je samo u pitanju činjenica da taj post nije ni trebao da se pojavi u javnosti. U svakom slučaju, vlasnici Nokia telefona mogu uskoro da očekuju novi Android na svojim uređajima.

Pročitajte i:  Motorola Edge 20 Pro - Na ivici uspeha

Izvor: Android Authority

Facebook komentari:

Tagovi: , , , ,