Top50 Glas publike

Nokia obajavila Android 11 Update roadmap

HMD Global je predstavio planove za update Nokia telefona na Android 11 operativni sistem. Prvi telefoni koji će dobiti novi OS biće Nokia 2, 5 i 8 serije, konkretno modeli Nokia 2.2, 5.3, 8.1 i 8.3, a to će se desiti tokom poslednjeg kvartala 2020. godine.

PCPress.rs Image

Najveći broj telefona dobiće upgrade tokom prvog kvartala sledeće godine. Tu spadaju modeli Nokia 1.3, 2.3, 2.4, 3.2, 3,4, 4.3, 6.3 i 7.2.  Najduže će na Android 11 čekati vlasnici modela Nokia 1 Plus i Nokia 9 Pureview, koji će upgrade dobiti tek tokom drugog kvartala sledeće godine, praktično pola godine nakon prvih Nokia telefona.

Naravno, može da se desi i da će se ovaj vremenski raspored promeniti. Sigurno je sigurno da će HMD Global sve pomenute telefone unaprediti sa novim OS-om, jer oni pripadaju Android One seriji telefona za koje se garantuje upgrade u narednih tri godine. Na to možda ukazuje i činjenica da je HMD Global vrlo brzo nakon objave povukao post sa roadmap-om, a možda je samo u pitanju činjenica da taj post nije ni trebao da se pojavi u javnosti. U svakom slučaju, vlasnici Nokia telefona mogu uskoro da očekuju novi Android na svojim uređajima.

Pročitajte i:  Nokia očekuje rast u 2023.godini

Izvor: Android Authority

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,