BIZIT 2022

Nokia otvorena po pitanju platformi?

Finska kompanija Nokia potvrdila je da ostavlja otvorenu mogućnost po pitanju korišćenja drugih platformi u budućnosti, prenosi TechCrunch.

700-stephen-elop-and-steve-ballmer_nokia_lumia920Autorka ovog sajta piše da odnosi između kompanija Nokia i Microsoft evidentno više nisu onako bliski kako su bili ranije, a taj zaključak se zasniva između ostalog i na izjavama direktora kompanije datim jednom španskom mediju.

Stiven Elop, izvršni direktor komapnije Nokia, dao je intervju za španski El Pais u kom je, između ostalog odgovorio i na pitanje o tome da li potpuno isključuje mogućnost lansiranja Android smartfona u 2013. godini.

Elop je rekao da se trenutno u “ratu mobilnih ekosistema” oni bore na Windows Phone strani, ali i da uvek razmišlja o tome šta je sledeće, koju ulogu ima HTML5, koju Android i drugi igrači, kao i u šta će mobilni sistem evoluirati.

Iako se u transkriptu intervju na španskom pominje i rečenica “svaka promena je moguća”, dok u zvaničnoj naknadno poslatoj izjavi ne, mnogi tumače da su upravo izjave o tome da se prati pravac u kom mobilni ekosistem ide znak da Nokia više nije toliko čvrsto vezana za svog partnera iz Redmonda.

Pročitajte i:  Windows 12 mogao bi da bude predstavljen 2024. godine

(Photo: Nokia)

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , , ,

One thought on “Nokia otvorena po pitanju platformi?

  • 30. January 2013. at 21:59
    Permalink

    Nisam ljubitelj Nokia mobilnih uredjaja (zbog loših iskustava sa istim), ali bih voleo da ih vidim u trci na Android polju. Govoreći iz ugla potrošača, time nemam šta da izgubim. Naprotiv, u konkurenciji kakva postoji verovatno bi podstakli druge da jos brže inoviraju cemu se uvek radujem.

Comments are closed.