Top50 Glas publike

Nokia Sirocco se vraća u moderno doba

HMD Global želi da vrati u moderno doba poznate brendove kompanije Nokia. Kompanija je sertifikovala novi Nokia telefona sa brojem modela TA-1005 kao Nokia 8 Sirocco, a oznaka je ranije bila povezivana sa Nokia 9 modelom, koji se očekuje da bude predstavljen tokom MWC 2018.

PCPress.rs Image

Ovo je neka vrsta povratka za Nokia 8800 Sirocco iz 2006. godine, koji je predstavljao premijum verziju modela Nokia 8800, telefona na slajd. Sirocco model se od osnovnog 8800 telefona razlikovao po tome što je imao TFT ekran sa 262k boja zaštićen staklom od safira, čelično kućište i kožnu futrolu u okviru paketa, i predstavljao je najskuplji model kompanije Nokia u to vreme. Nokia 8 Sirocco će verovatno imati LG OLED ekran, dve selfie kamere i više skladišnog prostora. Očekuje se da će ostatak specifikacija kao što su Snapdragon 835 čipset, 4 GB RAM-a, dvostruka zadnja kamera (12 MP i 13 MP), baterija (3250 mAh) i slično preuzeti sa originalnog modela Nokia 8.

PCPress.rs Image

Ipak, ovo nije prvi put da HMD pokušava da vaskrsne legenderane Nokia brendove. Videli smo da se posle prošlogodišnje 3G verzije čuvenog modela Nokia 3310, planira i njegova 4G verzija, međutim, bez obzira na nove i moderne dodatke, kompanija pokušava da ostane verna svojim klasičnim korenima. HMD Global je obećao zanimljive stvari tokom MWC 2018 sajma, a da li ćemo među njima videti i Nokia 8 Sirocco, saznaćemo krajem februara.

Pročitajte i:  G.fast: nada za DSL

Izvor: AndroidAuthority

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , ,