Nokia traži kupce za svoju Health diviziju

Kada je pre dve godine Nokia kupila Withings, francusku kompaniju poznato po svojim zdravstvenim pametnim uređajima kao što su pametni sistemi za spavanje, treker aktivnosti i uređaj za merenje krvnog pritiska, obećali su „početak uzbudljivog novog poglavlja u istoriji kompanije Nokia Technologies“. Sada finska kompanija traži kupce za ovu rebrendiranu Nokia Health diviziju. Francuski list LeMonde izveštava da se mnoge kompanije takmiče za biznis u zdravstvu, uključujući Google, Samsung, kao i francuske i evropske kompanije.

PCPress.rs Image

Nokia Technologies je kupio Withings 2016. godine za 192 miliona dolara, ali nejasno je koliko će kompanija dobiti za Nokia Health sada. Iako su Samsung i Google među ponuđačima, LeMonde veruje da bi jedna francuska kompanija mogla biti najboljoj poziciji zbog važnosti AI sektora u regionu.

Prošle godine je Nokia objavila u svom tromesečnom finansijskom izveštaju da je imovina kompanije Withings u iznosu od oko 140 miliona evra (172 miliona dolara) precenjena, pa će prodajna cena kompanije Nokia Health definitivno biti niža od onoga što je finska kompanija platila pre dve godine.

Pročitajte i:  Digitec Galaxus: Moderno poslovanje u savremenoj eri

Izvor: Phone Arena

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , , ,