Top50 Glas publike

NortonLifeLock kupio Avast za 8.6 milijardi dolara

NortonLifeLock je potvrdio kupovinu Avast-a, češke antivirus kompanije, za iznos od 8.6 milijardi dolara. Spajanjem ove dve kompanije dobiće se baza od više od pola milijarde korisnika ova dva antivirusna rešenja.

nortonlifelock

Vicent Pilette, CEO NortonLifeLock-a naveo je da ovo spajanje predstavlja veliki korak napred u obezbeđivanju sajber sigurnosti korisnika. On smatra da je ovim potezom stvoren preduslov za kreiranje novog industrijskog lidera u poslovanju koje se tiče sajber bezbednosti korisnika. To potkrepljuje činjenicom da se radi o dva veoma prepoznatljiva brenda u svetu sajber bezbednosti, koje su poznate po inovacijama i kvalitetnim tehnologijama za zaštitu korisnika.

Bez obzira što je već godinama ustoličen trend rasta sajber pretnji, penetracija sajber bezbednosne prevencije je još uvek na niskom nivou. Ondrej Vlček, CEO Avast-a smatra da će spajanje njegove komapnije sa NortonLifeLock-om dovesti do bržeg postizanja cilja – obezbeđivanja holističkog zaštitnog rešenja za korisnike širom sveta. Saradnja će Avast-u omogućiti da više novca uloži u inovacije, da se proširi i na regione u kojima nije bio prisutan, kao i da dobije pristup ogromnoj količini podataka za analizu.

Pročitajte i:  Antivirusni softver može biti zloupotrebljen radi brisanja podataka

U novoj kompaniji Vincent Pilette će ostati CEO, dok će Ondrej Vlček najverovatnije postati predsednik i član borda direktora. Pavel Baudiš, suosnivač Avast-a verovatno će dobiti poziciju nezavisnog direktora. Za sada se ne zna da li će postojeći brendovi nastaviti da postoje kao i do sada ili će možda doći i do njihovog rebrendiranja.

Izvor: BetaNews

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,