BIZIT 2022

Nosioci baklje nose olimpijski plamen za Srbiju zahvaljujući Samsung-u

PCPress.rs Image

Samsung nagrađuje olimpijski duh lokalnih zajednica mestom u Olimpijskoj štafetnoj trci u Londonu 2012.

Kompanija Samsung Electronics Ltd, globalni lider u oblasti potrošačke elektronike i promotivni partner Olimpijske štafetne trke u Londonu 2012, objavila je imena nosilaca Olimpijske baklje za Srbiju na Olimpijskoj štafetnoj trci u Londonu 2012. Cilj kompanije Samsung Electronics je da podrži proslavu Olimpijske štafetne trke kako bi igre u Londonu 2012. bile „Olimpijske igre za sve“, sa željom da ponudi nova i nezaboravna iskustva ljudima širom sveta.

Samsung je i izvan zemlje domaćina Olimpijskih igara tragao za zaslužnim članovima lokalnih zajednica koji bi poneli Olimpijski plamen. Svi nosioci plamena u Londonu 2012. izabrani su na osnovu svog doprinosa lokalnim zajednicama i iskazanom olimpijskom duhu.

Za lokalnog heroja odabrana je dvadesetšestogodišnja Marina Petković, golman ženskog fudbalskog kluba Crvena Zvezda koju je predložila prijateljica. Pored toga što igra fudbal, Marina radi i kao sudija, trenira mlađe kategorije u ženskom fudbalskom klubu Crvena Zvezda, studira dva smera na fakultetu, a u isto vreme brine o svojoj maloj sestri.

Pročitajte i:  Samsung spreman za "zelenu eru"

Drugi nosilac Olimpijske baklje je najuspešniji stanovnik SOS  Dečjeg sela, Slobodan Mirović. Slobodan je u Dečje selo stigao sa 12 godina, a danas, deset godina kasnije, nakon uspešno završene srednje škole, on je uspešan student na Prirodno-matematičkom fakultetu, trenira džudo i svira fagot pri Filharmoniji mladih „Borislav Pašćan“.

PCPress.rs Image

 Zaista sam uzbuđen što ću biti deo Olimpijskih igara u Londonu 2012. godine. Nikada nisam ni pomislio da bih mogao da ponesem Olimpijski plamen i da budem uključen u Olimpijske igre. Ništa od ovoga ne bi moglo da se ostvari bez inicijative kompanije Samsung i njihove želje da pomognu deci iz SOS  Dečjeg sela. Veoma sam uzbuđen i zahvalan što ću imati priliku da idem na Olimpijadu.“, rekao je Slobodan Mirović.

„Ovo je zaista radosna prilika za Samsung i za naše srećne nosioce Olimpijskih baklji. Olimpijske igre predstavljaju svetsku proslavu uspeha i rešenosti, i zbog toga je važno da sponzori uključe što više ljudi u aktivnosti svojih kampanja“,  istakla je Ana Bajović, menadžer za marketinške komunikacije u kompaniji Samsung Electronics Adriatic – filijala u Beogradu, i dodala:  „Naš cilj na Olimpijadi u Londonu 2012. jeste da to budu „Olimpijske igre za sve“ , a Samsung ima i ambiciju i sposobnost da to ostvari. Olimpijska štafetna trka je samo jedan od načina da se to pokaže i mi smo vema uzbuđeni što smo deo toga.“

Olimpijska štafetna trka za London 2012. započeće svoje 70-dnevno putovanje kroz Veliku Britaniju u subotu, 19. maja 2012, pri čemu će obići mnoge britanske kulturne spomenike. Prolaskom kroz više od 1000 gradova, varošica i sela na ruti dužoj od 8000 milja, Olimpijski plamen ima za cilj da stvori atmosferu uzbuđenja u Velikoj Britaniji i da obeleži zvanični početak Olimpijskih igara u Londonu 2012. dolaskom na Olimpijski stadion 27. jula 2012.

Pročitajte i:  Apple i Samsung pametni satovi trebaju više dugmića da bi privukli više sportista

O učešću kompanije Samsung na Olimpijskim igrama

Kompanija Samsung je započela svoje učešće na Olimpijskim igrama kao lokalni sponzor Olimpijade u Seulu 1988. godine. Počev od Zimskih olimpijskih igara u Naganu 1998, kompanija je proširila svoju posvećenost olimpijskom pokretu u svojstvu svetskog olimpijskog partnera u kategoriji opreme za bežičnu komunikaciju tako što je stvorila sopstveni program za bežičnu komunikaciju pod nazivom Bežični olimpijski radovi – Wireless Olympic Works (WOW), kao i mobilne telefone. Ove inovativne mobilne telefonske tehnologije obezbeđuju olimpijskoj porodici informacije i komunikacijske usluge u realnom vremenu. Samsung je takođe i promotivni partner u programu Štafete olimpijske baklje kao što organizuje akciju „Samsungovi mobilni istraživači“ kako bi podelila uzbuđenje oko Olimpijskih igara sa ljudima širom sveta i na taj način omogućila svima da učestvuju u igrama, a sve putem smart mobilne tehnologije. Samsungova posvećenost Olimpijskim igrama u svojstvu svetskog olimpijskog partnera traje do 2016. godine i Olimpijade u Rio de Žaneiru.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,