BIZIT 2022

Nova Android aplikacija pomaže u kontroli potrošnje interneta

Google je lansirao još jednu jednostavnu Android aplikaciju koja je dizajnirana da korisnicima pomogne da lakše kontrolišu jednu od najvitalnijih funkcija na njihovim uređajima – potrošnju interneta.

PCPress.rs Image

PCPress.rs ImageAplikacija, pod imenom Datally, trebalo bi da korisnicima omogući da znaju na koje operacije troše najviše podataka, te da potrošnju kontrolišu. Tako će pokazati koje aplikacije troše najviše, te u koje je vreme potrošnja najveća. Dizajnirana je tako i da preporučuje načine na koje bi potrošnja mogla da se smanji, a na osnovu aktivnosti korisnika, te ukazuje na dostupne Wi-Fi mreže na koje uređaj može da se poveže.

U vrhu aplikacije nalazi se taster koji korisniku omogućava da odmah zaustavi svu potrošnju podatka koja se dešava u pozadini, te tako rad omogući samo aplikacijama koje su trenutno aktivne. U okviru aplikacije pojavljuje je se i oblačić sa obaveštenjem o tome koliko podataka uređaj troši u određenom trenutku, a ako korisnik ne želi da zaustavi sve aplikacije koje rade u pozadini, omogućeno mu je da izabere one za koje želi da nastave sa radom.

Pročitajte i:  Google usporava zapošljavanje i podstiče razvoj preduzetničkog duha

Onima koji dugo koriste Android ova aplikacija možda i ne zvuči naročito zanimljivo, budući da kontrola aplikacija već postoji u okviru sistema, ali je sakrivena duboko u podešavanjima, dok Datally nudi jednostavno upravljanje, te brzu kontrolu potrošnje interneta.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,