ePlaneta

Nova E-Ink tehnologija za crtanje i pisanje

E-Ink je sinonim za ekrane na ebook čitačima, a sada je predstavljena i nova tehnologija za pisanje po ekranima nazvana JustWrite. U pitanju je dobro poznati E-Ink monohromatski način ispisa, ovog puta u negativu, sa belim linijama na crnoj pozadini.

PCPress.rs Image

Ključna stvar je, kao i kod svih E-Ink zasnovanih tehnologija, u minimalnoj potrošnji energije i niskoj ceni u odnosu na TFT ekrane. Ova tehnologija omogućila bi da se piše po tankoj podlozi koja bi mogla da se koristi kao papir i da se postavi na bilo kojoj ravnoj površini. Ljudi bi po njoj pisali koristeći stylus olovke, a tehnologija obezbeđuje gotovo trenutan ispis, sa minimalnom latencijom.

JustWrite film nudi slično iskustvo kao i druge E Ink tehnologije – osećaj kao da se radi sa običnim papirom. Donosi dobar kontrast i vidljivost bez pozadinskog osvetljenja. Za njega možemo da kažemo da je neka vrsta plastičnog displeja koji je veoma lak i otporan na oštećenja, koji lako može da se postavi na bilo kojoj podlozi i da se koristi u različitim uslovima upotrebe.

Prvo javno predstavljanje ove tehnologije održano je pre nekoliko dana u Tokiju, a za sada ne postoje informacije kada će se i po kojoj ceni naći na tržištu.

Izvor: TechCrunch

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , ,