Nova “Free” sekcija na Fire TV platformi

Amazon je mislio na sve one korisnike koji nemaju pretplatu za Fire TV uređaje, time što će dodati Free sekciju u glavnom navigacionom meniju. Ovo praktično znači da će sav besplatan sadržaj biti na jednom mestu, a korisnici će mnogo lakše moći da mu pristupaju.

free sekcija fire tv

I konkurencija radi na istoj ideji

Amazon će sa novom opcijom olakšati pretragu sadržaja svim korisnicima koji nemaju pretplatu na Fire TV uređajima, a žele da gledaju besplatan sadržaj. Ova sekcija biće dodata u glavnoj navigacionoj traci. Biće omogućeno besplatno sadržaja iz aplikacija kao što su Pluton TV, Tubi, Crackle, IMDB TV, CW i Amazon News.

Kompanija je objavila da su dobili mnogo povratnih informacija tokom prošle godine od korisnika Fire TV aplikacije o njihovom interesu da gledaju besplatan sadržaj, ali i o želji da mogu lakše da ga pronađu na samoj aplikaciji. Amazon je zbog toga radio do sada na implementaciji te ideje, i spreman je da korisnicima ponudi Free sekciju na jednom mestu. Najavljeno je i da će ova sekcija biti redovno nadograđivana novih sadržajem.

Roku, glavni rival Amazona kada je u pitanju striming, preduzeo je slične korake dodajući sekciju “Featured Free“. U ovoj sekciji dodati su emisije i filmovi sa sponzorisanim reklamama. Jedina razlika između Roku i Amazona jeste što će korisnici u Roku aplikaciji moći da sakriju ovu sekciju ako ne žele da gledaju taj sadržaj.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:

Tagovi: