BIZIT 2022

Nova funkcija Google Meet-a omogućava korisnicima da zajedno koriste YouTube i Spotify

Google je 11. Avgusta objavio da uvodi nove funkcije deljenja uživo nalik Apple SharePlay-u u Meet, što olakšava učesnicima u pozivima da zajedno sarađuju sa sadržajem u realnom vremenu.

PCPress.rs Image

Funkcija grupne sesije je dostupna samo za Spotify Premium korisnike

Vredi napomenuti da je Google već uveo neke funkcije deljenja uživo (npr. zajedničko gledanje YouTube video snimaka) u Duo još u februaru, a sada ih dovodi u Meet kao deo spajanja. Funkcija deljenja uživo će omogućiti korisnicima da gledaju YouTube video snimke zajedno, na primer, i slušaju pesme na Spotify-u ili igraju igrice kao što su Heads Up!, UNO! Mobile ili Kahoot!. Ove nove funkcije će biti dostupne na novom Activity tabu — na kom se takođe nalaze pitanja i odgovori i opcije anketa — i dostupne su preko menija sa tri tačke.

Odatle, korisnici mogu da započnu zajedničku aktivnost — na primer, ako žele da slušaju Spotify numeru zajedno, oni bi dodirnuli ikonu Spotify i Meet ih preusmerava na aplikaciju Spotify gde mogu da se pridruže grupnoj sesiji. Značajno je da je funkcija grupne sesije dostupna samo za Spotify Premium korisnike, uz podršku za dva do pet učesnika. Prošle nedelje, Google je preduzeo sledeći korak spajanja obe aplikacije za video pozive ažuriranjem ikone za Duo i preimenovanjem u Google Meet. Što se tiče Google Meet-a, sada će se zvati „Google Meet (original)“ sa zelenom ikonom.

Pročitajte i:  Da li Apple radi na novom Siri daljinskom upravljaču?

Tehnološki gigant je dodao i druge nove funkcije u Meet, kao što su opcije trenutnih i zakazanih sastanaka, četovanje tokom sastanka i virtuelne pozadine. Iako ova najnovija ažuriranja dobro funkcionišu za Meet pozive na različitim platformama, potrošači ugrađeni u Appleov ekosistem će već biti upoznati sa ovom vrstom potrošnje društvenog sadržaja preko SharePlay-a, koji funkcioniše u širem spektru aplikacija kao što su Apple TV+, TikTok, Disney+, Hulu , HBO Max, NBA, Twitch, TikTok, MasterClass, ESPN+, Paramount+, Pluto TV, Apple Fitness+ i Apple Music.

Izvor: Techcrunch

 

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published.