BIZIT 2022

Nova generacija Windowsa

Windows 10 je prvi korak u eri računara u kojoj su ovi uređaji ličniji nego ikada, i to je vizija koju Microsoft ima na umu radeći na ovom sistemu.

terry_myerson_silhouette_Web

Ovo je rečeno na sinoćnjem događaju na kome je Microsoft, na globalnom nivou, dao prikaz onoga što nas očekuje u novoj generaciji Windowsa.

“Verujemo da vaše iskustvo treba da bude mobilnije, ne samo da su vaši uređaji takvi. Tehnologija ne treba da vam se ispreči na putu, a vaše aplikacije, servisi i sadržaji treba da se nesmetano i lako prelaze sa jednog na drugi urešaj. U našem povezanom i transparentnom svetu, znamo da ljudi brinu o svojoj privatnosti – i mi brinemo. Zato sve stavljamo u vašu kontrolu, zato što ste vi naš korisnik, a ne naš proizvod”, rečeno je iz Microsofta.

Windows10_Phone_Laptop-1C-500x285“Interakcija sa tehnologijom treba da bude podjednako prirodna kao interakcija sa ljudima”, dodaju iz ove kompanije”, “a ovaj koncept bio je vodilja razvoja”.

Među najavljenim novitetima koje ćemo videti u novom Windowsu je dolazak Cortane, Microsoftovog virtuelnog asistenta na PC i tablete, a tu je i nova generacija browsera, kodnog naziva Project Spartan.

Pročitajte i:  Microsoft pomaže programerima da izvuku još veće performanse iz Xbox Series S konzola

Office aplikacija biće univerzalna i pružati isto iskustvo na svim uređajima, a i mnoge druge aplikacije i servisi pratiće ovaj put.

Na Windowsu 10 neće raditi samo PC računari, već i širok spektar mobilnih i hibridnih računara, a Microsoft je najavio i dva nova pod svojim brendom – Microsoft Surface Hub i Microsoft HoloLens.

win10_holoLens_livingRoom_Web

Hololens je prva holografska kompjuterska platforma, kažu iz Microsofta.

U slučaju uređaja Surface Hub, radi se o uređaju, odnosno platformi namenjenoj pre svega za radna okruženja, kreiranoj tako da pogoduje saradnji više ljudi, jer se radi o uređaju velikih dimenzija – 54 onodno 84 inča.

Prelazak na Windows 10 biće besplatan za sve koristnike Windowsa 7, 8.1 i onih na Windows Phone 8.1 platformi, koji se za prelazak odluče godinu dana nakon lansiranja Windowsa 10.

Šta će sa sobom doneti novi Windows pogledajte u priloženom videu. Oni zainteresovani za preuzimanje takozvane “technical preview” verzije, to mogu učiniti sa ovog linka.

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , ,

3 thoughts on “Nova generacija Windowsa

 • 20. March 2015. at 10:45
  Permalink

  Sudeci po vidjenom Windows 10 ce biti kombinacija 7-ice i 8-ice…nadam se da ce biti dobra kao 7-ica a da bude bar jednako brza kao 8-ica

 • 1. March 2015. at 17:45
  Permalink

  nadam se da će ovo biti jedna dobar operativni sistem koji će se koristiti najmanje 10 godina a i prema ovome koliko su ga pohvalili nebi trebalo biti nezadovoljnih korisnika . ☺☺☺

 • 1. March 2015. at 17:45
  Permalink

  nadam se da će ovo biti jedna dobar operativni sistem koji će se koristiti najmanje 10 godina a i prema ovome koliko su ga pohvalili nebi trebalo biti nezadovoljnih korisnika . ☺☺☺

Comments are closed.