Nova Google Maps opcija čuva živote

Google je od početka 2019. dodao mnoge korisne opcije na Google Maps, te se većina odnosi na bolju navigaciju i snalaženje u prostoru. Najnovija opcija, međutim, nudi malo više od prostih instrukcija o smeru kretanja, te na mapi prikazuje lokacije centara za lečenje bolesti zavisnosti.

PCPress.rs Image

Opcija je trenutno aktivna samo u Sjedinjenim Američkim Državama, a povodom 30. godišnjice Meseca borbe protiv bolesti zavisnosti, te bi na mapi trebalo da se pojave lokacije za više od 83 hiljade destinacija na kojima se održavaju sastanci na kojima se okupljaju oni koji se bore protiv neke zavisnosti. Maps će pored toga ponuditi i lokacije na kojima mogu da se kupe lekovi koji se prodaju bez recepta, i mogu da se koriste u ublažavanju posledica do kojih dolazi usled zloupotrebe alkohola ili narkotika. Google pokreće i Recover Together web-sajt, a kao stranicu za pomoć onima koji traže rešenje za bezizlaznu situaciju. Stranica neće sadržati reklame, te će uključivati i Google Maps pretrage, a rešenje je odgovor na sve veći broj onih koji se nose sa bolestima zavisnosti.

Pročitajte i:  Google sledećeg meseca uklanja određene Android aplikacije sa hiljada telefona korisnika

PCPress.rs Image

Ovakva uputstva bi mogla da budu korisna i u drugim zemljama, ali je neophodno da se prvo izgradi infrastruktura za pružanje pomoći, te da se ukloni stigma koja bi otkrivanje lokacija ovakvih centara mogla da učini opasnim.

Izvor: BGR

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,