Nova HP rešenja za obradu velike količine podataka

HP predstavlja proširenu ponudu rešenja za obradu velikih količina podataka, kako bi organizacije stekle bolji uvod u svoje podatke i obrađivale ih u realnom vremenu.

541404_506628309387045_196732123_nNa osnovu istraživanja realizovanog za potrebe HP-a skoro 60 odsto kompanija će investirati najmanje 10 odsto budžeta za inovacije u rešenja za velike količine podataka. Nažalost, istraživanje je pokazalo i da svaka treća kompanija nije imala uspeh u ovoj oblasti.

Da bi organizacijama omogućio da iskoriste svoje podatke, HP predstavlja analitičku platformu HAVEn koja koristi HP-ov analitički softver, hardver i usluge kako bi kreirala novu generaciju analitičkih aplikacija i rešenja za velike količine podataka.

“Vrednost podataka se nalazi u sposobnosti organizacija da ih analiziraju u realnom vremenu i da donose odluke radi pružanja boljih usluga korisnicima i građanima”, rekao je George Kadifa, izvršni potpredsednik, Software, HP. “Samo HP ima pristup i ponudu koja organizacijama omogućava da iskoriste velike količine podataka i ostvare poslovne rezultate.”

Platforma HAVEn kombinuje dokazane HP Autonomy, HP Vertica, HP ArcSight i HP Operations Management tehnologije, kao i ključne inicijative među kojima je i Hadoop.

Pročitajte i:  Američko PC tržište u porastu zbog velike potražnje za prenosnim računarima

Prvo integrisano analitičko rešenje za velike količine podataka zasnovano na platformi HAVEn je HP Operations Analytics. Ovo rešenje pruža uvid u sve aspekte IT operacija, tako da organizacije mogu obezbediti nivo kvaliteta usluga i efikasno analizirati obimne količine operativnih IT podataka koji stižu sa različitih HP-ovih proizvoda, uključujući HP ArcSight Logger i HP Business Service Management ponudu, kao i podatke sa drugih izvora, kao što je Splunk.
Da bi organizacije izbegle neuspeh i pokrenule uspešno rešenje za obradu velikih količina podataka, HP je proširio svoju konsalting ponudu kako bi obezbedio optimalne performanse IT infrastrukture. Nova ponuda obuhvata IT strategiju i arhitekturu, infrastrukturu sistema i usluge zaštite koje korisnicima omogućava da usaglase svoju IT infrastrukturu sa ciljevima organizacije, dok ostaju usaglašeni sa industrijskim standardima i državnom regulativom.

Pored toga, HP predstavlja još dva proizvoda koji pomažu uvođenje ovih rešenja: HP Vertica Community Edition – besplatan softver koji pruža istu funkcionalnost kao i HP Vertica Analytics Platform Enterprise Edition bez obaveza ili vremenskih ograničenja i HP Autonomy Legacy Data Cleanup – rešenje za upravljanje informacijama koje korisnicima omogućava da analiziraju stare podatke, da snize troškove, kao i da smanje rizike dok ostvaruju vrednost od velikih količina podataka.

Pročitajte i:  Bela boja u digitalnoj štampi - ključ za najatraktivnije poslove

 

Facebook komentari:
SBB

Tagovi:

2 thoughts on “Nova HP rešenja za obradu velike količine podataka

Comments are closed.