Nova Launcher dobija nove animacije u verziji 7

Nova Launcher je nesumnjivo jedna od najpopularnijih nezavisnih launcher aplikacija dostupnih u Play Store-u danas.

PCPress.rs Image

Launcher postoji već skoro deceniju

Nova Launcher je ostao relevantan zahvaljujući stalnim ažuriranjima koja donose nove funkcije. Međutim, s obzirom na to da se launcher još uvek zasniva na otvorenoj aplikaciji Launcher2 u projektu Android Open Source (AOS), programerima je sve teže da spoje nove promene sa AOSP-a na launcher. Aplikacija Launcher2 je zastarela u korist Launcher3 izdavanjem Android 7.1 Nougat.

Ovo, zajedno sa činjenicom da se Nova-ova baza koda dosta razlikovala od Launchera2, programerima otežava spajanje novih promena sa AOSP-a na launcher. Da bi se pozabavilo ovim problemom, sledeće veliko ažuriranje za Nova Launcher (verzija 7) zasnovano je na AOSP-ovom Launcheru3, i donosi gomilu dizajnerskih podešavanja i novih animacija. Nova Launcher verzija 7 je već dostupna za javno beta testiranje na kanalu Nova Launcher Discord.

Ako ste zainteresovani za isprobavanje najnovije verzije Nova Launcher 7 beta, možete preuzeti izdanje tako što ćete se pridružiti javnom Discord serveru. U slučaju da se u beta verziji suočite sa bilo kojim greškama ili problemima, možete ih prijaviti na kanalu #bug reports u Nova Launcher Discord.

Izvor: Xda-developers

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: