Nova linija Lenovo konvertibilnih uređaja

Na poslednjoj ovogodišnjoj konferenciji kompanija Lenovo Srbija je predstavila novu liniju konvertibilnih uređaja koji rade na novoj verziji Microsoftovog operativnog sistema.

471947_10151239140774760_975121513_oPrikazani su uređaji na Windows 8 i Windows RT platformama, a kako iz Lenova kažu, ovi uređaji menjaju način na koji ljudi koriste računare i drugačije definišu budućnost mobilnog računarstva.

Među predstavljenim modelima je Lenovo IdeaPad Yoga 13, ali i 11-inčni Yoga računar, kao i ThinkPad Twist. Svi uređaji su dostupni kod poslovnih partnera kompanije, rečeno je iz Lenova.

Inače, Lenovo na globalnom nivou godinu završava kao drugi najveći proizvođač računara, a kako se izveštaji analitičkih kompanija razlikuju, pojedini Lenovo već stavljaju na prvo mesti ili ih samo par procenata dele od njega.

Namere kompanije Lenovo su da u godini pred nama, postane najveći svetski proizvođač računara.

ThinkPad Twist

ht_lenovo_convertibles_ll_121009_wgThinkPad Twist omogućava jednostavan izbor cenovno pristupačnog uređaja. Osim što se može koristiti kao Ultrabook, kada se okrene gornji deo, ovaj računar postaje konvertibilni tablet. Model ThinkPad Twist, od 12,5 inča, osigurava profesionalcima tehnologiju koja im je potrebna za njihovo poslovanje i lične potrebe, a za izvrsnu poslovnu produktivnost ThinkPad Twist uključuje do treće generacije procesora Intel® Core™ i7, do Windows 8 Pro, opcioni 3G3,  do 500 GB ili128 GB SSD i  poznatu ThinkPad tastaturu. Ovaj uređaj obuhvata softverske alate posebno namenjene malim preduzećima uključujući Lenovo Solutions for Small Business powered by Intel Small Business Advantage te Lenovo Cloud Storage by SugarSync.

Pročitajte i:  Četiri načina na koje ThinkShield for mobile štiti Motorola telefone

ThinkPad Twist svojim 350nit IPS ekranom sa visokom definicijom osvetljenja i Dolby Home Theatre zvukom omogućava dobar  multimedijalni doživljaj..

 

IdeaPad Yoga 13 

ll_lenovo-ideapad-yoga-13Zglob računara IdeaPad Yoga omogućava uređaju jedinstven okret za 360 stepeni i preklapanje iz laptopa u tablet jednim pokretom. Pokrenut trećom generacijom procesora Intel Core i operativnim sistemom Windows 8, Yoga 13 omogućava izvršenje na nivou laptop računara kako bi posao bio obavljan tokom celog dana, bez usporavanja, zahvaljujući tankom okviru od 16,9 mm kao i bateriji koja traje 8 sati. Okretom zgloba, laptop Yoga 13 se pretvara u tablet opremljen bogatim audio-vizualnim sadržajima kao što je Dolby Home Theatre. Uređaj ima13,3-inčni IPS ekran visoke rezolucije, a pomoću posebne tehnologije Motion Control gestikulacijom je moguće prolaziti kroz slike ili jednostavno koristiti prst na multi-touch ekranu.

 

IdeaPad Yoga 11

Lenovo-Yoga-11Dvojnik manjeg ekrana, laptop Yoga 11, najtanji je multi-mode računar na svetu veličine 15,6 mm. Tankog dizajna i ekrana od 11,6 inča kao i baterije koja traje 13 sati. Opremljen NVIDIA Tegra 3 – jedinim procesorom sa četiri jezgra za Windows RT – Yoga 11 omogućava korisnicima gledanje HD filmova, igranje zabavnih igara, povezivanje i produktivnost s Microsoft Office aplikacijama. Dodatna prednost laptopa Yoga 13 i 11 je mogućnost korišćenja na potpuno nove načine: mogu se pretvoriti u Stand tako da se tastatura okrene iza ekrana kako bi se gledali filmovi i slike, ili se staviti u uspravan položaj kao Tent kako bi se igrale igre ili koristio video chat.

Pročitajte i:  Lenovo (izgleda) priprema ThinkBook Plus, laptop sa dva ekrana

 

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,