Nova LoL spin-off kartaška igra

Niko od igrača i fanova nije očekivao da bi sledeće League of Legends proširenje moglo da bude društvena igra koja se zove Tellstones. Ovo nije prvi napor programera Riota u stvaranju kartaških igara – prvi pokušaj bio je Mechs vs. Minions iz 2016. godine. Međutim, ono što Tellstones čini zanimljivim je to što je igra smeštena u ekspanzivno fantastično carstvo franšize. Ideja autora je da ova kartaška igra postane središnji deo LoL kulture i istorije, kao što šah ili mankala imaju drevne korene u našem svetu.

nova kartaška lol igra

Tellstones – igra o strategiji i podmetanju

Za sada još uvek ne postoji više detalja o tome kako igra funkcioniše, osim onoga što smo mogli da saznamo kroz trailer. Čini se da je Tellstones igra o strategiji i podmetanju, gde igrači moraju da pamte redosled žetona i takođe prevare protivnika da zaboravi isti. To je daleko drugačije od prethodne društvene igre Riota, koja je bila ogromna i složena stvar. Ova društvena igra zamišljena je kao drevna igra, vrsta stvari koju bi ljudi nosili sa sobom, spremni da je igraju kad god je to potrebno.

Pročitajte i:  League of Legends serija kreće sa emitovanjem 6. novembra

Interesantno, pri stvaranju igre došlo se do jednog veoma zanimljivog problema – kako napraviti novu igru za koju treba pomisliti da je prastara? Tim iz Riota se pobrinuo da sve bude visokokvalitetno, vrste predmeta koji mogu dugo trajati. Naravno, to uključuje i metalnu graviranu futrolu u kojoj će sve stati. Jedino što nam preostaje jeste da probamo Tellstones i počnemo da je posmatramo kao otelotvorenje League of Legends carstva i subkulture.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: