TrendMicro

Nova pametna kontaktna sočiva sa digitalnim displejom i funkcijama za praćenje očiju

Kalifornijska kompanija Mojo Vision objavila je svoju najnapredniju verziju Mojo Lens-a, prvog pravog pametnog kontaktnog sočiva na svetu, uključujući niz novih funkcija koje su prve u industriji.

PCPress.rs Image

Pametna sočiva za funkcionalniji vid

Ovo napredno sočivo proširene stvarnosti nudi disruptivne funkcije,  uključujući najmanji i najgušći dinamički ekran na svetu, komunikaciju sa malim kašnjenjem, sistem napajanja i korisnički interfejs kontrolisan očima.

Tokom protekle dve godine, Mojo je takođe ulagao u različita softverska iskustva za Mojo Lens. U ovom novom prototipu, kompanija je prvi put izgradila osnovni kod operativnog sistema i komponente korisničkog iskustva. Novi softver će omogućiti dalji razvoj i testiranje važnih slučajeva upotrebe za potrošače i partnere. Prečnika manjeg od 0,5 mm sa razmakom piksela od 1,8 mikrona, MicroLED ekran od 14.000 piksela po inču je najmanji i najgušći ekran ikada stvoren za dinamički sadržaj. Mojo ekran može da projektuje svetao tekst, bogatu grafiku i video zapise visoke rezolucije na mrežnjači korisnika koji su vidljivi u zatvorenom prostoru, na otvorenom ili čak sa zatvorenim očima.

Mojo Vision je posebno dizajnirao ASIC za Mojo Lens koji uključuje radio od 5 GHz i ARM Core M0 procesor koji prenosi senzorske podatke sočiva i prenosi sadržaj proširene stvarnosti (AR) na MicroLED ekran. Radio je sposoban da komunicira sa ultra-niskim kašnjenjem, što je kritičan faktor kada se radi o AR aplikacijama. Mojo sočivo ima prilagođeni akcelerometar, žiroskop i magnetometar za precizno praćenje oka. Zajedno, oni mogu neprekidno da prate pokrete očiju tako da slike proširene stvarnosti ostaju mirne dok se vaše oči kreću.

Pametna sočiva uključuju mikro-baterije medicinske klase i integrisana kola za upravljanje napajanjem razvijena od Mojo-a, kao i komponente za bežično punjenje. Sistem napajanja omogućava Mojo-u da optimizuje finalni proizvod za celodnevno nošenje i da izvrši testove pouzdanosti i bezbednosti u pripremi za klinička ispitivanja FDA. Od 2019. godine, Mojo Vision radi sa FDA-om preko svog programa Breakthrough Devices na razvoju diskretne pomoći za slabovidnost. Sledeći koraci da njihova pametna kontaktna sočiva postanu stvarnost biće da kompanije i partneri počnu da uvode testiranje i analizu korisnika, prototipove softverskih aplikacija i optimizaciju proizvoda i sistema.

Izvor – Inceptivemind

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,