TrendMicro

Nova pravila: Wordle zabranjuje ružne reči

Popularna igra Wordle sada ima novog vlasnika, budući da ju je otkupio The New York Times. S novom upravom stigla su i nova pravila, a tiču se jezika koji se smatra neprikladnim.

PCPress.rs Image

Igra Wordle se pojavila pre oko sedam meseci, ali je dugo ostala u senci – više od pola godine kasnije svet je lud za njom. Tu je i srpska verzija na vordli.com. Radi se o prostoj igri koja može da se pokrene iz bilo kojeg internet pregledača. Oslobođena je od reklama, besplatna, a igra se bez logovanja – sve što je potrebno jeste da se ode na Wordle, te da se reši dnevni zadatak. Igrač napreduje tako što pogađa reči iz engleskog (ili srpskog ako izabere vordli, mada je ta verzija ostala na internetu) jezika, a koje se sastoje od pet slova.

Ružne reči su proterane iz igre, a planirano je da se uvredljivi pojmovi brišu i ubuduće. Na listi su trenutno uglavnom psovke, te reči koje se tumače kao skaradne. Ako igrač pokuša da u pogađanjima upotrebi neki zabranjen pojam, dobija poruku da tražena reč nije na slisti.

The New York Times je ružne reči brisao i iz svojih drugih igara, na primer iz ukrštenih reči, a pažnja se obraća i na termine koji nisu politički korektni.

Izvor: Kotaku

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: ,