BIZIT 2022

Nova rešenja za škole i štedljive firme

PCPress.rs Image

Od danas su dostupni novi Fujitsu sistemi za višekorisničko radno okruženje na bazi „Windows MultiPoint Server 2011“ sistema, namenjeni obrazovnim institucijama, organizacijama i firmama koje sa što manjim budžetima i izdacima za IT žele uspešno da informatizuju što veći broj radnih mesta.

 Za samo deo novca koji bi bio neophodan za kupovinu pojedinačnih desktop PC mašina, novo Fujitsuovo višekorisničko okruženje pruža isti ugođaj u radu kao i na PC-ju, a omogućava da se do 20 korisnika poveže na jedan server ili PC računar.

 Fujitsu PRIMERGY MX130 server i ESPRIMO P700 desktop PC računar su sada optimizovani za rad sa „Windows MultiPoint Server 2011“ sistemom, i predstavljaju već gotovo rešenje, spremno za primenu.

Rešenje kompanije Fujitsu cilja upravo na poslovna i okruženja u obrazovnim ustanovama u kojima je jako važno nadgledanje procesa. Takvo višekorisničko radno okruženje omogućava supervizorima da svom na ekranu prate male sličice svih aktivnih desktop računara, sa opcijom da ih jednostavno uveličaju i tako dobiju momentalan i detaljan uvid u svako pojedinčano radno mesto. Supervizori takođe mogu da dele i svoj „desktop“ sa ostalim korisnicima, i zajednički sa njima „prolaze“ kroz sve sadržaje.

Radi ilustracije potencijalnih ušteda, rezultati istraživanja koje je za potrebe kompanije Microsoft nedavno sprovela analitička kuća Forrester Consulting, pokazuju da tehnologija „Windows MultiPoint Server“ može da snizi ukupna ulaganja i za do 66 posto, snižavanjem cene hardvera, energije i održavanja sistema.

http://www.microsoft.com/windows/multipoint/

http://ts.fujitsu.com/products/deskbound/thin_clients/index.html

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: