Nova retro konzola – Capcom Home Arcade

Atari, Nintendo, Sega i PlayStation, kompanije koje su u u poslednjih godinu dana predstavile svoje retro konzole, dobijaju još jednog konkurenta. Ovom trendu priključuje se i Capcom, jedno od najpoznatijih imena iz doba arkadnih mašina. Ova kompanija najavila je Capcom Home Arcade, konzolu koja će sadržati 16 popularnih arkadnih naslova (Street Fighter II: Hyper Fighting, Super Puzzle Fighter II Turbo, Alien vs. Predator, Final Fight and Ghouls ‘n Ghosts…)

Za razliku od konkurencije, koja je svoje retro konzole smanjivala u odnosu na originalne veličine, Capcom je rešio da ponudi uređaj koji je dugačak čak 74 cm. Doduše, u odnosu na originalne arkadne mašine i to je značajno umanjenje. Za ovako velike dimenzije postoji dobar razlog, jer konzola ima dualni sistem kontrolera, namenjen za dva igrača. Upotrebljene su profesionalne Sanwa palice i tasteri, kao oni koji su se nekad koristili na arkadnim mašinama, pa će igračima i to doneti klasičan arkadni osećaj.

Konzola je napravljena u plug&play maniru. Povezuje se sa TV-om preko HDMI i Micro USB konektora, a poseduje i Wi-Fi konekciju, preko koje ostvareni rezultati mogu da se pošalju na globalnu rang listu.

Pročitajte i:  Sony PlayStation 5: prilagođen AMD Ryzen CPU, Navi GPU, uz SSD...

Cena ove konzole je 230 USD, u prodaji će se naći od 25. oktobra, a već sada može da se rezerviše na sajtu proizvođača.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.