PC Press Studio

Nova Scheider Electric zgrada u Novom Sadu – moderna, „zelena”, CO₂ neutralna

Razvojni centar kompanije Schneider Electric u Novom Sadu sledeće godine prelazi u novu poslovnu zgradu. Objekat se nalazi u nekadašnjem novosadskom industrijskom kompleksu Novkabel i postaće jedna od najsavremenije tehnički i tehnološki opremljenih zgrada u našoj zemlji, ali i potpuno u skladu s potrebama zaposlenih. Ovaj objekat će ispunjavati i najviše ekološke i energetske zahteve, što će mu obezbediti status „CO₂ neutralne zgrade”.

PCPress.rs Image

Schneider Electric u Srbiji trenutno ima više od 1.000 zaposlenih, a novi prostor Razvojnog centra omogućiće dalji rast kompanije u našoj zemlji i zapošljavanje novih eksperata. Ovo predstavlja početak razvoja ove nekadašnje industrijske zone u moderno sedište kompanija koje se bave energetskim i IT inženjeringom.

„Polazeći od rezultata svetskih istraživanja da su zaposleni u ‘zelenim zgradama’ zadovoljniji i produktivniji, a kvalitetno, komforno i ekološko okruženje postaje najpoželjnije mesto za rad – Razvojni centar Schneider Electric nastavlja da ulaže u kvalitet uslova rada i života zaposlenih, kao i odgovorno poslovanje za dobrobit zajednice”, izjavio je Dragoljub Damljanović, direktor Razvojnog centra Schneider Electric.

Velika rekonstrukcija

Rekonstrukcija nekadašnje industrijske hale Užara zato neće biti samo formalno-tehnička prenamena 14.000 m2 prostora. Cilj je da se u vrednosti moderne kompanije osmišljeno utopi specifična atmosfera i istorijsko-ekonomski identitet ovog simbola Novog Sada.

Pročitajte i:  Počeo Schneider Electric Serbia Business Run

„Primenom tehnoloških rešenja i inovacija, poput najsavremenijih sistema za nadzor i upravljanje zgradama, nova zgrada Schneider Electric-a biće ‘CO₂ neutralna’”, rekao je Dragoljub Damljanović, direktor Razvojnog centra Schneider Electric. „Kao društveno odgovorna i moderna kompanija, ispunićemo najviše ekološke zahteve i koristiti obnovljive izvore energije bez emisije ugljen-dioksida – glavnog krivca za globalno zagrevanje. Novi moderni poslovni prostor biće zasnovan na Activity based workspace modelu otvorenog tipa koji omogućava najbolje uslove za rad, zdravije i opuštenije okruženje, što opet potvrđuje planove kompanije da učvrsti poslovanje u Srbiji i nastavi da širi tim u narednim godinama.”

PCPress.rs Image

Hala će rekonstrukcijom postati visokotehnološki objekat opremljen najsavremenijom opremom iz proizvodnog programa kompanije Schneider Electric. Posebnu ulogu imaće visokosofisticirani BMS (Building Management System) za nadgledanje i kontrolu tehničkih sistema koji će doprineti energetskoj efikasnosti objekta. Takođe, zgrada će imati i savremena arhitektonska rešenja, dok će nasleđeni park unutar kompleksa biti očuvan i obogaćen. Takođe, u okviru ove „zelene zgrade” Schneider Electric nalaziće se i moderan data centar izgrađen po strogim bezbednosnim standardima.

Pročitajte i:  Schneider Electric na konferenciji Innovation Day 2023 predstavio rešenja za održivo poslovanje

Kompanija Schneider Electric u svom portfoliju već ima 13 visokotehnološki opremljenih zero carbon zgrada u Kini, Evropi i Severnoj Americi, a prestižnoj listi pridružiće se sledeće godine Srbija s Razvojnim centrom u Novom Sadu. Ovaj projekat, zbog svoje veličine i namene, ima veliki značaj za kompaniju Schneider Electric i predstavljaće njenu referencu za budućnost.

Korisna adresa: se.com/rs/sr

 

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,