Nova školska godina uz Pinterest

Društvena mreža Pinterest nedavno je lansirala prvi od mogućih brojnih oficijelnih hubova sa sadržajem koji je namenjen publici koja prati određeni segment.

pinterestDebi stranice Pinterest za nastavnike na adresi pinterest.com/teachers predstavlja saradnju kompanije Pinterest sa online portalom za edukativni materijal Edutopia. Cilj ovog projekta je da objedini sve veći broj nastavnika i profesora, korisnika Pinteresta, koji svakodnevno na ovoj društvenoj mreži dele zanimljive ideje da školske dane učine što zanimljivijim i korisnijim.

Hub Pinterest za nastavnike za sada ima 20 tabli tematike namenjene nastavnicima i nudi brojne savete, nastavne planove, dodatne aktivnosti, ideje. Do sad je stranica okupila 17.035 članova, a potpune mogućnosti ovog huba videćemo nakon što stranica dosegne svoj maksimum po pitanju tabli i broja članova zajednice.

Istovremeno ovaj projekat predstavlja test fazu u razvoju koncepta hubova kako bi se utvrdila opravdanost i potreba za osnivanjem i drugih stranica koji će baviti temama poput tehnologije, dizajna, mode…

 Ovakav korak od strane sve popularnije društvene mreže Pinterest samo je jedan od dokaza da društvene mreže mogu predstavljati mnogo više od jednostavne zabave i kvalitetno se primeniti, u ovom slučaju u edukacijih najmlađih.

Pročitajte i:  Pinterest najavljuje nove funkcije

 Ostaje nam još da vidimo da li će možda ovaj trend biti prihvaćen i među našim nastavnicima.

 Želimo da čujemo šta vi mislite o ovakvom vidu korišćenja društvenih medija u edukativne svrhe. Podelite vaše mišljenje s nama u komentarima.

Autor: Tijana Drndarski

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: