Top50 Glas publike

Nova studija: Čitav život na telefonu

Odavno se govori o tome da provodimo previše vremena ispred velikih i malih ekrana. Situacija je postala složenija od kada nije samo TV ekran onaj u koji piljimo, pa mnogi brinu o tome kako to utiče na zdravlje.

PCPress.rs Image

Prema najnovijem istraživanju Android korisnici su 2021. potrošili mnogo vremena na svoje uređaje, pa je na osnovu podataka zaključeno da su građani u proseku u telefone gledali 4,8 dnevno, što je otprilike trećina vremena koje se provede u budnom stanju. Brazil i Indonezija su zemlje s najviše sati provedenih s telefonom (5,4 sati dnevno), dok su Sjedinjene Američke Države na desetom mestu (4,2 sata).

Ispostavilo se i da su korisnici voljni da troše na različite aplikacije – prihodi Google Play prodavnice su na primer tokom protekle godine porasli za 19%. Na aplikacije je ukupno potrošeno 170 milijardi dolara, što ukazuje na to da građani ulažu u svoje vreme na internetu.

PCPress.rs Image

Izveštaj je sastavila kompanija App Annie, a rezultati su pomalo zabrinjavajući. Oni koji bi da vreme provode i u stvarnom svetu mogu da potraže načine da to i učine, budući da već postojim mnogo aplikacija i drugih pomagala za one kojima nedostaje volje.

Pročitajte i:  Nothing Phone 1: Već se priča o sledećem modelu

Izvor: Mashable

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,