PC Press Studio

Nova tehnologija za transport putnika iz Hyperloop-a omogućila istorijsku brzinu od 192 milje na sat

Kompanija SpaceX, koja se do sada bavila proizvodnjom raketa i kosmičkih letelica, sada revolucionizuje i načine transporta na Zemlji preko svog Hyperloop programa za transport, o čemu smo već pisali na našem portalu.

PCPress.rs Image

Super-brzi Hyperloop je jedan korak bliži tome da postane realnost, budući da je tokom svog prvog testiranja letelica XP-1 postigla brzinu od 192 milje (oko 309 kilometara) na sat. Iz Hyperloop-a One kažu da je prototip za transport visoke brzine, koji bi od Londona do Edinburga mogao da stigne za 50 minuta, tu brzinu postigao na test-stazi od 500 metara u pustinji Nevada.

Ova vožnja je ujedno i drugi put da je Hyperloop One testirao neku od svojih tehnologija za transport u zemaljskim uslovima, a prvo testiranje se dogodilo u maju 2017. godine, i uključivalo je kraću stazu na kojoj je Hyperloop pod razvio brzinu od 70 milja na sat.

Ovo je važan korak u razvijanju Hyperloop-a, mreže za transport koju je osmislio Elon Musk 2015. godine, a koja uključuje lebdeća vozila koja putuju kroz vakuum brzinom  od 750 milja (oko 1208 kilometara) na sat.

Pročitajte i:  SpaceX kapsula stigla do Internacionalne stanice

Ovo je početak nove ere u oblasti transporta”, rekao je Shervin Pishevar, suosnivač Hyperloop-a One. “Dostigli smo istorijsku brzinu od 192 milje na sat, a uzbuđeni smo što smo svetu prvi put predstavili pod XP-1 kako putuje kroz Hyperloop One cev.”

Mnoge rivalske kompanije razvijaju nove prototipe za futurističke načine transportacije putnika, ali je Hyperloop One prvi koji je testirao radnu verziju modela koji levitira uz pomoć magnetnog polja.

Izvor: telegraph.co.uk

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,