BIZIT 2022

Nova Windows File Recovery alatka vraća obrisane dokumente

Microsoft objavljuje novu alatku za vraćanje obrisanih dokumenata, a u pitanju je Windows File Recovery koji je dizajniran tako da pomaže u spasavanju dokumenata koji se obrišu greškom.

PCPress.rs Image

U pitanju je alatka koja će korisnicima pomagati u vraćanju obrisanih fajlova sa hard diskova, USB dodataka, pa čak i SD kartica iz kamera, ali dokumenti koji se čuvaju u cloud-u, te dele online, nisu podržani. Kao i u slučaju bilo koje druge alatke za povraćaj podataka, neophodno je da se Windows File Recovery upotrebi u što kraćem roku od brisanja dokumenta, kako bi se osiguralo da ugroženi fajlovi ne nestanu zauvek.

Uz pomoć novog Microsoft pomagala korisnici će moći da vraćaju MP3 fajlove, MP4 video sadržaje, PDF dokumente, JPEG slike, te Word, Excel i PowerPoint dokumente.

PCPress.rs Image

Ističe se da će nova alatka biti najkorisnija onima koji često greškom brišu važne fajlove, a Microsoft već nudi Previous Versions funkciju u okviru Windows-a 10, koja takođe vraća obrisane fajlove, ali je neophodno da se opcija aktivira u okviru File History funkcije.

Pročitajte i:  Microsoft pomaže programerima da izvuku još veće performanse iz Xbox Series S konzola

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , ,