N Central domination

Novac od Facebook-a uložili u bitkoin i sad su milijarderi

Braća Winklevoss, najpoznatija po tome što su tužila Marka Zuckerberga zbog toga što je, navodno, ukrao njihovu ideju za društvenu mrežu Facebook, sada su ponovo u centru interesovanja javnosti, a zbog toga što su postali bitkoin milijarderi.

PCPress.rs Image

Cameron i Tyler Winklevoss su nakon spora sa Zuckerbergom od kompanije Facebook dobili 65 miliona dolara, te 11 miliona uložili u bitkoin još 2013. godine, te tako u to vreme generisali jedan od najvećih udela u vlasništvu te kriptovalute, a što je činilo 1% celokupne vrednosti bitkoina u dolarskoj protivvrednosti.

Njihovo ulaganje danas vredi nešto više od milijardu dolara, a pošto je bitkoin došao do vrednosti od 11.100 dolara. U vreme kada su braća Winklevoss uložila u bitkoin, njegova vrednost iznosila je tek 120 dolara. Oni do sada nisu prodali ni jedan bitkoin, a tek nekoliko digitalnih novčanika u svetu može da se pohvali sumom koja iznosi više od milijardu dolara, od kojih jedan pripada misterioznom pronalazaču, koji je poznat pod pseudonimom Satoshi Nakamoto.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Bitcoin ponovo pao ispod 20.000 dolara
eFakture

Tagovi: , , , , , ,