Top50 Glas publike

Nove funkcije stižu na OneDrive

Microsoft je najavio nekoliko novih opcija za OneDrive koje bi do korisnika trebalo da stignu u novembru, a većina cilja iOS i Android mobilne klijente.

PCPress.rs Image

Među prvima je Mobile Capture opcija, koja korisnicima dozvoljava da fotografijama koje prave dodaju određene metapodatke. Podaci mogu da se dodaju dokumentima, te vizitkartama koje se otpremaju na servis, ali i običnim fotografijama koje se snimaju iz OneDrive aplikacije. Opcija za dodavanje metapodataka pojavljivaće se istog trenutka kada se napravi fotografija ili skenira dokument. Pored toga, korisnici će dobiti mogućnost da nakon što skeniraju beleške sa nekog poslovnog sastanka iste i podele sa svim ostalim učesnicima, a Microsoft Graph je tu da predvidi kontakte kojima bi dokument trebalo da bude poslat.

Tu je i nova Recent View opcija, koja će se pojaviti u okviru OneDrive.com, a kako bi pojednostavila korisničko iskustvo, te servis učinila efikasnijim, dok će Manage Access opcija biti zadužena za dozvole koje se tiču pristupanja nekom nalogu. Tako će dokumenti moći da se dele sa prethodno izabranim korisnicima, a opcija Actionable Requests omogućiće da se pošalje zahtev za pristupanje određenom dokumentu.

Pročitajte i:  Microsoft će uskoro ponuditi ustupke EU

PCPress.rs Image

Iako su nove opcije najavljene za novembar, do svih korisnika će stići do kraja decembra, a Microsoft je pored toga najavio i da ukida podršku za OneDrive sync klijenta na OS X 10.10 i 10.11 do 1. februara.

Izvor: Neowin

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , ,