Novi alati za Windows Phone programere

Kompanija Microsoft, predstavila je na svom Windows Phone Developer Blogu novi set alata, kreiranih da povećaju produktivnost i prošire mogućnosti za programere koji razvijaju proizvode za Windows Phone.

create appU pitanju je Windows Phone App Studio, besplatan alat koji omogućava brzo sprovođenje ideja u delo pomoću velikog broja unapred pripremljenih šablona u koje je potrebno samo ubaciti tekst, fotografije, željeni dizajn i sadržaj. Za ovako jednostavan način kreiranja aplikacija, potrebno je samo posedovati Microsoft nalog i željeni sadržaj, dok će Windows Phone App Studio obaviti ostatak posla. Nakon završenog kreiranja, programeri mogu podeliti svoju aplikaciju putem Windows Phone Store-a.

Od nedavno, Microsoft je pojednostavljen i proces registracije telefona za Windows Phone programere. U ovom trenutku, svi programeri mogu da registruju jedan telefon i postave do dve aplikacije. Ukoliko programeri poseduju Development Centar nalog, tada im je na raspolaganju registracija do tri telefona a sa svakog od njih mogu postaviti do 10 aplikacija.

Za objavljivanje aplikacija na Windows Phone Store-u, potrebno je posedovati Development Centar nalog koji će do 26. avgusta ove godine, tokom trajanja “Summer brake” akcije koštati svega 19 američkih dolara na godišnjem nivou. Plaćanje je moguće i u lokalnim valutama o čemu je više detalja dostupno ovde.

Pročitajte i:  Microsoft testira Super-Duper Secure Mode za Edge

Osim registracije, programerima je na raspolaganju i pojednostavljna tehnička podrška pomoću koje je sada moguće uživo četovati sa predstavnikom Microsofta. Novi čet je dostupan za sva tržišta na engleskom i kineskom govornom područiju od 8 do 20 časova po centralno-američkom vremenu. Takođe, problemi se mogu lakše prijaviti pomoću “Support” tiketa koji je jednostavan za upotrebu.

Facebook komentari:

Tagovi: , , ,