BIZIT 2022

Novi Apple VR: Uređaj koji se prilagođava korisnicima

Apple prema poslednjim izveštajima radi na dva nova uređaja, te se fokusira na VR i AR. Već neko vreme se šapuće o tome da kompanija planira novi sistem proširene realnosti, a u pitanju je uređaj koji liči na Magic Leap One. Pre njega bi do korisnika ipak mogao da stigne novo VR uređaj koji bi na tržištu trebalo da se pojavi početkom 2022. godine.

PCPress.rs Image

VR je sve popularniji, a predstojeći Apple uređaj se opisuje kao “najvirtualnija virtualna mašina“, pa se pretpostavlja da donosi nove elemente koji će obogatiti virtuelna iskustva. Uređaj podseća na Oculus Quest 2 i dolazi u paketu sa čipom za koji se tvrdi da je moćniji i od novih M1 Mac čipova. Prototip je napravljen od tkanine i dizajniran je tako da se prilagođava i onim korisnicima koji imaju problema sa vidom, pa može da radi u paru sa sočivima koja se dobijaju po lekarskom receptu. To znači da se na osnovu sočiva koje korisnika ima smanjuje ili povećava razmak između displeja i očiju.

Pročitajte i:  Huawei fabrika u Mađarskoj čija se kompletna proizvodnja temelji na 5G mreži

PCPress.rs Image

Kompanija je imala i određenih problema u prvim fazama razvijanja uređaja, a najviše komplikacija je bilo u vezi sa ventilatorima zbog kojih je u početku bio previše veliki i pretežak za duže korišćenje. Problemi su nastali i zbog toga što prilagođavanje očnim pomagalima zahteva posebne dozvole, što je izazov, a tu su i nevolje sa displejom, koji je, kako se tvrdi, daleko bolji od rivalskih, što znači da bi mogao da bude i značajno skuplji. Sve ovo znači da će nova VR sprava imati poteškoća da uđe u mejnstrim kao iPhone, iPad, Apple Watch i AirPods, te bi mogao da ostane luksuzni proizvod koji će biti dostupan retkima.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , , , ,