Top50 Glas publike

Novi bug u softveru Volkswagena

Nemački proizvođač automobila „Volkswagen” otkrio je još jedan problem sa softverom koji pogađa potrošnju goriva i koji se nadovezuje na tekući skandal sa emisijom štetnih gasova, pišu nemački mediji.

PCPress-auto-slika1

– „Volkswagen” ima novi problem sa softverom koji direktno utiče na potrošnju goriva u automobilima – piše list Velt, a prenosi agencija Frans pres.

Sporni softver kontroliše čuvanje energije koja može biti upotrebljena za punjenje akumulatora, zahvaljujući kome funkcionišu svetla, grejanje i klima uređaji u automobilima. Zbog greške na softveru automobili moraju da troše više goriva da bi obezbedili funkcionisanje svega toga.

Portparol „Volkswagena” je za Velt potvrdio da postoji problem, ali i poručio da on pogađa samo određene automobile, a ne čitave serije.

Nemački automobilski gigant se bori sa najvećom poslovnom krizom u svojoj 78 godina dugoj istoriji, nakon što je u septembru priznao da je varao na testovima merenja emisije štetnih gasova u SAD kod dizel automobila, što je rezultiralo skandalom koji je pogodio oko 11 miliona automobila širom sveta, primoravajući tadašnjeg generalnog direktora Martina Vinterkorna da podnese ostavku.

Izvor: Tanjug

Facebook komentari:
eFakture