Top50 Glas publike

Novi Chrome blokiraće automatsko pokretanje videa sa zvukom u potpunosti

Google je još krajem avgusta prošle godine počeo da testira opciju trajnog isključivanja zvuka na sajtovima, a već početkom decembra i omogućio sa verzijom pretraživača Chrome 64, međutim sa Chrome-om 66, kompanija dodaje nove kriterijume koji diktiraju kada video zapisi mogu da se automatski pokrenu.

PCPress.rs Image

Kako 9to5Google navodi, u Google-ovoj predstojećoj verziji Chrome-a, postoji nekoliko uslova koji moraju biti ispunjeni da bi se multimedijalni sadržaj automatski pustio na veb sajtovima. Zvuk mora da bude isključen ili da ga nema, korisnik će morati da klikne (ili pritisne) na sajt tokom pretrage kako bi započeo “autoplay” videa sa zvukom. Na mobilnim uređajima, korisnici će morati da dodaju sajt na Home Screen, a na desktopu korisnici treba često da puštaju sadržaj kako bi se video pokretao sa zvukom.

Chrome 66 je trenutno u beta verziji i trebalo bi da bude objavljen u narednih nekoliko nedelja. Pored novih ograničenja vezanih za automatsko pokretanje videa sa zvukom, Chrome 66 će takođe prikazivati upozorenja za rušenje uzrokovano eksternim softverom koji ubacuje kod i odbacivanje poverenja za Symante sertifikate.

Pročitajte i:  Epic i Match nastavljaju borbu protiv Google-a u novembru

Izvor: Engadget

Pogledajte i: CCTV video nadzor obuke – Portal Videonadzor.Net
Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , , ,