Novi Dell future ready serveri za mala i srednja preduzeća

Kompanija Dell predstavila je uspešnu 13. generaciju servera PowerEdge, sa četiri nova entry-level modela koji će pomoći razvoj malih i srednjih preduzeća i pružiti im bolje performanse, fleksibilnost i efikasnost u radu.

Dell PowerEdge R230 (Seaspray) rack server, lcd model with 4 x 3.5" HDD configuration.
Dell PowerEdge R230 (Seaspray) rack server with 4 x 3.5″ HDD configuration.

Kompanija Dell se kroz dugu istoriju trudi da odgovori na jedinstvene potrebe malih i srednjih preduzeća. Portfolio popularnih servera raste, a nova serija entry-level servera PowerEdge će se dopasti malim i srednjim preduzećima širom sveta koja se nadaju novim načinima uštede vremena i novca, uz smanjenje rizika poslovanja“, izjavio je Jed Scaramella, direktor istraživanja, Enterprise Server IDC.

U novu seriju PowerEdge spadaju mrežni rack serveri PowerEdge R330 i R230 i tower serveri PowerEdge T330 i T13. Po prvi put, entry-level server T130 koristi Open Manage sisteme koji pružaju malim i srednjim preduzećima jednostavne alate za skraćivanje perioda prenosa i do 40 odsto, kao i jednostavnije upravljanje. Novi serveri takođe omogućavaju korisnicima:

 

  • Bolje performanse širokog spektra aplikacija sa mogućnošću izbora moćnih procesora iz najnovije Intelove serije proizvoda Xeon E3-1200 v5.
  • Kraći period odziva sa DDR4 memorijskim modulima koji pružaju za 33 odsto bolje performanse u odnosu na DDR3 memorijske module.
  • Brži uvid u aktivnosti sa dva puta bržim protokom podataka zahvaljujući PCIe Gen 3.0 kartici za poboljšanje I/O performansi.
  • Postizanje dvostruko bržih IOPS (input/output operacija u sekundi) performansi sa inovativnim PERC9 RAID kontrolerom najnovije generacije.
Pročitajte i:  Američko PC tržište u porastu zbog velike potražnje za prenosnim računarima

 

Dell PowerEdge R330 (Ratchet) rack server, lcd model with 8 x 1.8" HDD configuration.
Dell PowerEdge R330 (Ratchet) rack server  with 8 x 1.8″ HDD configuration.

Pružajući veliki kapacitet skladištenja, ogromnu fleksibilnost konfiguracije, i mogućnost proširenja RAM memorije, novi entry-level serveri PowerEdge nude četiri DDR4 memorijska modula i do četiri ili osam hard diskova, u zavisnosti od modela. Nova linija servera podrazumeva:

 

 

  • PowerEdge R330 HP – svestrani rack server idealan je za mala preduzeća, udaljene kancelarije velikih institucija i OEM korisnike koji traže bolju dostupnost hardvera. PowerEdge R330 pruža i do 56 odsto veći interni kapacitet od prethodne generacije servera.

 

  • PowerEdge R230 HP – snažan i efikasan rack server, odličan za korišćenje aplikacija u malim i srednjim preduzećima, hosting kompanija, kao i za proizvođače komponenata. Server ima 100 odsto veći kapacitet memorije, tri puta veći maksimalni kapacitet za interno skladištenje i dva puta bolju mogućnost I/O proširenja u odnosu na prethodne generacije servera.

 

  • Dell PowerEdge T330 – prošireni, rackable tower server za mala i srednja preduzeća i odeljenja velikih korporacija kojima je potrebna veća interna memorija. Server PowerEdge T330 je dizajniran tako da omogućava naknadno proširenje, sa do četiri DDR4 memorijska modula i do osam hard-diskova od 3,5 inča.
Pročitajte i:  Američko PC tržište u porastu zbog velike potražnje za prenosnim računarima

 

  • Dell PowerEdge T130 – snažan i pouzdan tower server za korišćenje aplikacija u malim ili kućnim kancelarijama (SOHO). PowerEdge T130 nudi dva puta veći kapacitet memorije u odnosu na prethodne generacije servera.

 

Kako bi se preduzeće pripremilo za budući razvoj, novi serveri PowerEdge mogu se kombinovati sa Dell end-to-end portfolio hardverom, softverom i uslugama kako bi se omogućila operativna efikasnost i fleksibilnost na bilo kom nivou.

 

Dostupnost i dodatne informacije:

 

  • Dell PowerEdge T130, T330, R230 i R330 su dostupni širom sveta.
  • Za OEM korisnike, platforme PowerEdge 13. generacije pružaju najnapredniju tehnologiju sa karakteristikama prilagođenim ovoj grupi kupaca pružajući veću fleksibilnost, mogućnost izbora i skalabilnost, dok je radni vek proizvoda optimizovan i prilagodljiv promenama. Saznajte više na adresi www.dell.co.uk/oem

 

Izvor: Dell

Facebook komentari:

Tagovi: , , , , ,