Zebra

Novi Dell Latitude računari za ekstremne uslove

Onim korisnicima čiji se rad na računaru ne odvija u standardnim kancelarijskim uslovima, Dell je spremio dva nova računara.

Latitude 12_slika 1Radi se o modelima Latitude 14 i Latitude 12, koji dolaze iz nove Dell Rugged Extreme linije, namenjene za rad u uslovima punim vlage, prašine, jakim vibracijama, vanrednim temperaturama i drugim.

Latitude Rugged Extreme računari su nezavisno testirani za vojne kriterijume, koji uključuju padavine do 30 cm, zaštitu od nedozvoljenog ulaska u bazu, emitovanje opasnih materija i sertifikaciju od treće strane koja koristi uređaj.

Dell je u pravljenju Latitude 12 i 14 Rugged Extreme računara koristio ultra-polimere otporne na udarce i izdržljive legure od magnezijuma. Podaci su zaštićeni od štetnih materija uz pomoć pričvršćenih vratanca i kompresovanih zapušača, koji omogućavaju rad pri visokim temperaturama sa četvrtom generacijom QuadCool toplotnog upravljanja.

Ovi modeli poseduju 16 GB memorije i do 512 GB memorije za skladištenje i web kameru u full rezoluciji sa privatnim poklopcem. Latitude 12 Rugged Extreme uređaj poseduje kameru od 8 megapiksela sa blicem.Latitude 12 i 14 Rugged Extreme laptopovi pružaju viši nivo produktivnosti i bateriju koja traje od 8,5 do 14 sati, dovoljno za rad u jednoj smeni. Oba modela nude bežične sposobnosti, uključujući dostupan mobilan pristup internetu  i zaštićen GPS.

Pročitajte i:  Dell je osvežio popularnu liniju Chromebook 3100 

„Latitude 12 i 14 Rugged Extreme uređaji, sa unapređenim dizajnom i industrijskim novitetima, nude pouzdana, sigurna i spretna rešenja pogodna za upotrebu u svim uslovima i na bilo kojij lokaciji”, izjavio je Kirk Schell, bivši oficir američke mornarice i potpredsednik odeljenja komercijalnih personalnih računara i desktop rešenja u kompaniji Dell.

Latitude 14_slika 3

 

Što se cena tiče, preporučena cena početnog modela Latitude 12 jje 3.649 dolara, dok Latitude 14 ima početnu cenu od 3.499 američkih dolara.

 

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,