Top50 Glas publike

Novi detalji u vezi iPhone sa USB-C konektorom

Dizajn studenta Ken-a Pillonel-a je sada otvorenog koda.

PCPress.rs Image

USB-C ipak neminovnost?

Student inženjerstva robotike Ken Pillonel oduševio je internet prošlog meseca divljim hakovanjem kada je uspeo da integriše USB-C port u iPhone X za potpuno funkcionalan USB-C iPhone. Sada je Pillonel objavio daleko detaljniji video koji pokazuje kako je uspeo to da izvede. Zajedno sa Github repozitorijumom sa tehničkim detaljima, CNC uputstvima i informacijama o prilagođenom PCB-u koji je dizajnirao. Sada svako ko je dovoljno hrabar može da pokuša da uradi slično.

U trinaestom minutu video snimka se prikazuje suština Pillonelove moda, koji je u teoriji jednostavan: kombinovanje Lightning konektora sa USB-C vezom zajedno u lancu predstavlja odgovarajući USB-C port.

Video prikazuje praktično ceo proces razvoja. Počevši od  prototipova koncepta, obrnutog inženjeringa Lightning konektora (i na kraju, obrnutog inženjeringa lažnog Lightning konektora), prilagođene fleksibilne kružne ploče i obrade kućišta iPhone-a tako da se uklopi u fizički veći USB-C konektor .

Video takođe pokazuje koliko je bilo teško postaviti dodatna kola, sa pločom koja se savija oko obe strane Apple-ovog Taptic Engine hardvera da bi se spakovale sve potrebne komponente.

Pročitajte i:  PSA: Ažurirani USB logotipi čine izbor pravog kabla jednostavnim

Pillonel takođe prodaje svoj originalni prototip na eBay-u, gde je licitacija već dostigla 3.400 dolara. Dostupan je svakoga ko je zainteresovan za sopstveni USB-C iPhone. Pillonel napominje da ko god kupi telefon ne bi trebalo da ga vraća, ažurira ili briše, otvara ili „koristi kao svoj svakodnevni telefon“.

Na kraju, Pillonel je ceo projekat postavio sa otvorenim kodom. Tako da sada drugi mogu da nadograđuju njegov postojeći rad, bilo da se radi o pravljenju više prilagođenih USB-C iPhone X modela ili prenosu dizajna na druge iPhone uređaje. Takođe ceo dizajn PCB-a neće biti objavljeni do završetka aukcije.

Takođe Pillonel napominje da planira da nastavi da radi na dizajnu, sa ciljevima za poboljšanje brzog punjenja, hidroizolacije, pa čak i mogućnost dodavanja USB-C dodataka.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , , ,