ePlaneta

Novi Galaxy S8 neće imati zakrivljen, već preklopivi ekran?

Ove godine je većina proizvođača u svoje pametne telefone visoke klase dodala AlwaysOn opciju za ekran, nešto što smo videli na Nokia/Microsoft telefonima godinama unazad. Ideja da su vam obaveštenja prikazana i kada je ekran isključen ima višestrukih prednosti, a samo jednu manu – potrošnju baterije. Samsung je sa S7, pored AlwaysOn predstavio i interesantnu opciju na Edge modelima, kod kojih zakrivljeni deo ekrana može svetleti u raznim bojama, u zavisnosti od toga ko vas zove.

samsung-smart-glowS obzirom da su se nedavno pojavile informacije po kojima Samsung radi na Smart Glow opciji koja predstavlja svetleći prsten oko kamere koji ima osnovnu funkciju koja menja LED lampicu za obaveštenja, te malo više od toga. Smart Glow će pulsirati kada stigne poziv, svetleti u drugoj boji, kada stigne SMS ili neko drugo obaveštenje i slično.

Smart Glow će biti predstavljen prvo na modelu Galaxy J2 za 2016. godinu, ali pošto će ga imati i na nadolazećim modelima, uključujući i novi S8, logično je da će funkcija na zakrivljenom delu ekrana izostati. Ili ne? Ako izostane, veliko je pitanje da li će S8 imati bilo kakvo zakrivljenje. Uostalom, sa nekoliko strana se čuje da će S8 imati neke vrlo bitne dizajnerske promene, pa nas ne bi začudilo da je izostanak zakrivljenog ekrana jedna od njih. Možda preklopiv ekran?

Pročitajte i:  Veštačka inteligencija u fokusu: promovisana nova linija inovativnih kućnih aparata, televizora i pametnih zvučnika kompanije Samsung

samsung-smart-glow-01

 

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , ,