Top50 Glas publike

Novi gejming laptop GPU RTX 3080 Ti dolazi sa eksternim tečnim hlađenjem

Novi laptop za igre XMG Neo 15 će biti lansiran zajedno sa eksternim sistemom za tečno hlađenje dizajniranim da radi u tandemu sa svojim ugrađenim opcijama hlađenja.

PCPress.rs Image

Sada je to kul oprema za igre

Najavljen kao deo XMG-ovih CES 2022 najava, očekuje se da će novi XMG Neo 15 stići početkom 2022. godine. Kada je potpuno opremljena, ova konfiguracija bi mogla da parira nekim od najboljih laptop računara za igre, opremljena novim RTX 3080 Ti GPU-om, procesorom serije Intel Core i7-12700H i 64 GB DDR5 RAM-a. Biće dostupni i modeli sa nižim specifikacijama (i nešto jeftiniji). Ali znamo da to nisu specifikacije koje vas zaista zanimaju – naravno, želite da znate više o spoljašnjem tečnom hlađenju. Koju god verziju XMG Neo 15 da odaberete, opciono možete da nabavite XMG Oasis – eksterni uređaj koji može da obezbedi tečno hlađenje vašeg laptopa.

Tečno hlađenje nije samo blistava nadogradnja računara, već ima praktičnu upotrebu koja ovo čini dodatkom koji biste možda želeli da kupite. Za početak, generalno je mnogo tiši od tipičnih ventilatora računara, posebno kada računar radi pri velikim opterećenjima, što bi moglo pomoći u rešavanju problema većine snažnih laptop računara za igre koji zvuče kao mlazni motor. Pored toga, s obzirom na to da je Oasis dizajniran da radi u kombinaciji sa postojećim sistemom hlađenja Neo 15, trebalo bi da omogući laptopu da radi na nižoj temperaturi i, kao rezultat, omogućilo bi komponentama da rade brže.

XMG je rekao da su tokom testiranja Oasis-a, temperature procesora i grafičke kartice Neo 15 pale za oko 20°C, a ventilatori laptopa morali su da rade samo na oko 50% svoje maksimalne brzine. Ako volite da nosite računar sa sobom, Oasisova šasija 186 mm k 203 mm k 75 mm takođe znači da možete da nosite i svoju nadograđenu postavku. Ipak, nisu sve samo dobre vesti. Ovaj opcioni dodatak, nažalost, dizajniran je samo za rad sa najnovijim Neo 15 laptopom iz XMG-a, ali postoje planovi da se opcija proširi na druge modele putem standardizovane konekcije u budućnosti. To takođe znači da ovaj sistem za hlađenje verovatno neće raditi ni sa vašim trenutnim laptopom – barem ne bez pokušaja „uradi sam“ rešenja koje dolazi sa rizikom da ošteti i Oasis i vaš laptop.

Ako ste i dalje zainteresovani za kupovinu Oasis-a, iako cene za XMG Oasis još nisu potvrđene, kompanija je rekla da cena opcionog dodatka „neće preći 200 evra”. XMG Neo 15 sa druge strane koštaće vas „oko 2.500 evra“ za opremu koja se sastoji od Intel Core i7-12700H CPU-a, NVIDIA GeForce RTX 3070 Ti GPU-a, 16 GB DDR5-4800 i 500 GB NVMe SSD. Očekuje se da će i laptop i sistem hlađenja biti dostupni za pretprodaju od kraja januara, a trebalo bi da budu isporučeni negde sredinom februara.

Izvor: Techradar

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: